Η κοινοπραξία Hines-Εθνικής Τράπεζας, μεταμορφώνει τo Athens Heart στο πολυτελές Gazi Outlets

 

Το νέο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο θα μετονομαστεί σε Gazi Outlets και σε πρώτη φάση θα τονιστεί η εκπτωτική του δραστηριότητα ενώ στην συνέχεια και με τις κατάλληλες προσθήκες, θα ενισχυθούν οι ψυχαγωγικές του δραστηριότητες ενώ θα προστεθούν και κινηματογραφικές αίθουσες. 

Σύμφωνα με την συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της αμερικανικής Pasal και της Hines, η Pasal θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο για την επόμενη διετία, όσο δηλαδή θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο εμπορικό κέντρο. Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες ανάμεσα στα δύο μέρη όρισε το τέλος της πολύμηνης διαπραγμάτευσης και την έναρξη της “¨μεταμόρφωσης” του εμπορικού κέντρου. 

Το Athens Heart βρίσκεται στην πιο δυναμική περιοχή της Αθήνας, μόλις 2 χιλιόμετρα από την Ακρόπολη και 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Επιπλέον το ακίνητο εδρεύει μεταξύ της τουριστικής περιοχής κέντρου και του λιμένα Πειραιά, o οποίος δέχεται 17 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Paul Gomopoulos, Διευθύνων Σύμβουλος της HInes στην Ελλάδα τόνισε πως: “To Gazi Outlet θα αποτελέσει έναν συναρπαστικό προορισμό στην καρδιά της πρωτεύουσας, προσφέροντας τις καλύτερες ελληνικές και διεθνείς μάρκες ένδυσης, καταστήματα εστιατορίων και café καθώς και χώρους αναψυχής. Θεωρούμε ότι το Γκάζι είναι μία πολύ ζωντανή και ελκυστική περιοχή, γνωστή και για το “Τεχνόπολις” κέντρο πολιτισμού και εκδηλώσεων τόσο στους Αθηναίους όσο και σε τουρίστες.

Η Hines έχει ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων άνω του 1 εκατομμυρίου τ.μ. και διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση εμπορικών κέντρων, ενώ έχει αναδειχθεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής outlet mall στην Ρωσία. Έχουμε μια σαφή στρατηγική να επανατοποθετήσουμε το ακίνητο στην αγορά και να αξιοποιήσουμε τη διεθνή και τοπική εμπειρία μας για να δημιουργήσουμε έναν συναρπαστικό νέο προορισμό στην Αθήνα.”

Από την πλευρά της, η Pasal Development εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η PASAL Development Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε μέσω της θυγατρικής της DORECO ΑΕ συμφωνία με την Hines για το εμπορικό κέντρο AthensHeart. Πιο συγκεκριμένα από την 29/08/2019 η Hines αναλαμβάνει τη διαχείριση (asset management) του εμπορικού κέντρου, ενώ η PASAL θα συνεχίσει παράλληλα να υποστηρίζει την λειτουργία του. Η συμφωνία αποσκοπεί στην ενίσχυση του εμπορικού κέντρου και αποτελεί το πρώτο στάδιο πλάνου αναδιάρθρωσης μέσω μετατροπής του σε εκπτωτικό και επέκτασης των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (και με την προσθήκη κινηματογραφικών αιθουσών).

Ο στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων και της ποιότητας του AthensHeart εν μέσω και της ευνοϊκότερης συγκυρίας για τα εμπορικά κέντρα και της βελτίωσης των γενικότερων οικονομικών συνθηκών.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ