Elon Musk: “Η AI θα σημάνει το τέλος πολλών επαγγελμάτων”

Μπορεί ο Elon Musk να υποστηρίζει και να προωθεί την τεχνολογία κάθε είδους ωστόσο, όπως φαίνεται από δηλώσεις του, δεν είναι αισιόδοξος για τις επιπτώσεις της στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Tesla δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος πολλών επαγγελμάτων μαζί. “Η AI θα κάνει τις δουλειές κάπως άχρηστες”, είπε χαρακτηριστικά ο Musk την Πέμπτη, μιλώντας παράλληλα με τον ιδρυτή της Alibaba Jack Ma στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σαγκάη.

Λιγότερο ευάλωτοι σε αυτή την αποδιοργάνωση που θα φέρει η AI στην αγορά εργασίας, θα είναι όσοι μπορούν να προγραμματίσουν λογισμικό AI, σημείωσε ο Musk, συστήνοντας στους νέους να ξεκινήσουν να μελετούν τη μηχανική. Αλλά ακόμα και για αυτούς θα υπάρξει ημερομηνία λήξης, αφού “η τεχνητή νοημοσύνη κάποια στιγμή απλά θα δημιουργεί το δικό της λογισμικό”, κατέληξε.

Προσθέτοντας μια πιο αισιόδοξη “νότα” στις δηλώσεις του, ο Elon Musk υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν, ακόμη και στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της εργασίας. “Οι άνθρωποι απολαμβάνουν, ουσιαστικά, την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Εάν εργάζεστε σε κάτι που περιλαμβάνει ανθρώπους ή μηχανική, έχετε κάνει μια καλή κίνηση”, είπε, προσθέτοντας ότι η αμέσως επόμενη εναλλακτική είναι η τέχνη!

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ