Η Telegram επιταχύνει την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματός της

Τώρα, το Gram, όπως θα ονομάζεται το ψηφιακό νόμισμα, φαίνεται να παίρνει “σάρκα και οστά” καθώς, σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεία σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει και επίσημα μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Πέραν του κρυπτονομίσματος, στα σχέδια της εταιρείας είναι και το λανσάρισμα ενός ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο θα γίνει διαθέσιμο στους 200 εκατ. χρήστες της σε όλον τον κόσμο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο λόγος για τον οποίο η Telegram φαίνεται να επιταχύνει την κυκλοφορία του. Σύμφωνα το δημοσίευμα, η εταιρεία έχει μια αυστηρή προθεσμία να τηρήσει καθώς είχε δεσμευτεί νομικά πως αν το εν λόγω νόμισμα δεν είναι έτοιμο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα αναγκαστεί να επιστρέψει στους επενδυτές τα 1,7 δισ. δολάρια που είχε εξασφαλίσει για αυτόν τον σκοπό.

Ακόμα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κίνηση από τις ρυθμιστικές αρχές. Το πιο “κοντινό” δείγμα του Gram είναι το Libra του Facebook, το οποίο έχει υποστεί πολύ λεπτομερή έλεγχο και από πολύ νωρίς δεδομένου ότι δεν είναι ακόμα σαφές το πότε θα κυκλοφορήσει. Τώρα, που το περιθώριο είναι πολύ πιο στενό, κανείς δεν είναι σίγουρος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι η  Telegram λειτουργούσε πάντοτε με κάποια αδιαφορία για τις απόψεις των κυβερνητικών αρχών. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Pavel Durov, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία μετά από σύγκρουση με την κυβέρνηση και αναγκάστηκε να πουλήσει το πρώτο επιτυχημένο κοινωνικό του δίκτυο, VKontakte. Ο Durov μετακινείται τώρα μεταξύ γραφείων στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ