EISA 2019: Πέντε βραβεία κατάφερε να αποσπάσει η Canon

Με πέντε έγκριτες διακρίσεις τιμήθηκε η Canon από τον οργανισμό European Imaging and Sound Association (EISA).

Συγκεκριμένα η Canon μέσα από ανακοίνωση της αναφέρει σε ποιες κατηγορίες κατάφερε να διακριθεί από τον οργανισμό EISA αλλά και πως κατάφερε να κερδίσει αυτές τις διακρίσεις.

Η Canon επαναπροσδιορίζει τα όρια της φωτογραφίας

Τα Βραβεία EISA 2019 αποδεικνύουν την απαράμιλλη οπτική υπεροχή και κληρονομιά της Canon, με βραβεία να απονέμονται στην EOS RP και στους φακούς RF και EF. Ξεκινώντας με τη σημαντική ανακοίνωση του EOS R System το Σεπτέμβριο του 2018, η Canon έχει επαναπροσδιορίσει τα όρια της φωτογραφίας, σχεδιάζοντας σώματα και φακούς που επεκτείνουν τις δυνατότητες λήψης τόσο των ερασιτεχνών, όσο και των επαγγελματιών φωτογράφων, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα φετινά βραβεία.

Τα βραβεία που έλαβε η Canon

  • Canon EOS RP: ανακηρύχθηκε ως “EISA Best Buy Full-Frame Camera 2019-2020”

  • RF 50mm F 1.2L USM: ανακηρύχθηκε ως “EISA Standard Prime Lens 2019-2020”

  • RF 24-105mm F 4L IS USM: ανακηρύχθηκε ως “EISA Standard Zoom Lens 2019-2020”

  • RF 28-70mm F 2L USM: ανακηρύχθηκε ως “EISA Lens Innovation 2019-2020”

  • EF 600mm f/4L IS III USM: ανακηρύχθηκε ως “EISA Super-Telephoto Prime Lens 2019-2020”

Επί δεκαετίες η Canon αναπτύσσει τα βασικά υποσυστήματα της απεικόνισης, με δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης για όλη της σειρά των προϊόντων της, από τα σώματα των mirrorless μηχανών, μέχρι και τους φακούς EF. Η πείρα και η τεχνογνωσία οδηγούν στη δημιουργία καινοτομικών και βραβευμένων προϊόντων, τα οποία αναπτύσσονται σύμφωνα με την τεχνολογική πρόοδο και την ανταπόκριση των τελικών χρηστών, με το EOS R System να ενσωματώνει τα καλύτερα στοιχεία από τον κόσμο του συστήματος EOS. Η μικρή οπίσθια εστιακή απόσταση και η μεγάλη διάμετρος 54mm του συστήματος πρόσδεσης RF, δίνει τον απαιτούμενο βαθμό ελευθερίας στους μηχανικούς οπτικών της Canon να δημιουργήσουν μια νέα γενιά οπτικών στοιχείων, εξισορροπώντας το μειωμένο μέγεθος του συστήματος, την υψηλή ποιότητα των εικόνων και την υψηλή απόδοση.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, η Canon ενίσχυσε τη δέσμευσή της στο μέλλον του EOS R System, παρουσιάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα για τους φακούς της, με την κυκλοφορία έξι νέων φακών RF μέσα στο 2019 και τη διεύρυνση της σειράς το 2020. Οι ενημερώσεις του EOS R System που αναμένονται στο μέλλον, περιλαμβάνουν αθόρυβη, γρήγορη και ομαλή αυτόματη εστίαση, και σταθερό διάφραγμα. Με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, η Canon δημιουργεί τα εργαλεία για το μέλλον της απεικόνισης, χρησιμοποιώντας το EOS R System, επεκτείνοντας τις δυνατότητες και παρέχοντας ευέλικτα προϊόντα σε όλο το φάσμα της σειράς της, από mirrorless πλήρους καρέ μέχρι DSLR.

Έχουμε την επιθυμία να καινοτομούμε διαρκώς, κάτι το οποίο διατηρεί την Canon στην πρώτη γραμμή της οπτικής υπεροχής.

“Η Canon διαθέτει μια μακρά φήμη παροχής των απολύτως καλύτερων, στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, προϊόντων, βασιζόμενη στα τρία βασικά συστατικά της απεικόνισης: τους φακούς, τους αισθητήρες και τους επεξεργαστές. Αυτά τα πρωτοποριακά προϊόντα εκτείνονται σε όλο το φάσμα της σειράς, από τη φωτογραφία, στον κινηματογράφο και την τηλεοπτική αναμετάδοση, κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι”, σχολίασε ο Yuko Tanaka, Product Marketing Director, Canon Europe. “Έχουμε την επιθυμία να καινοτομούμε διαρκώς, κάτι το οποίο διατηρεί την Canon στην πρώτη γραμμή της οπτικής υπεροχής, καθώς η εμπειρία μας διαμορφώνει τα βιομηχανικά πρότυπα για την ανάπτυξη φακών. Τα συγκεκριμένα βραβεία της EISA επιβεβαιώνουν ότι είμαστε 100% δεσμευμένοι να παρέχουμε μια εξαιρετική εμπειρία απεικόνισης για κάθε πελάτη μας και είμαστε ευτυχείς που η EISA αναγνωρίζει την αξία του EOS R System, στα σώματα και τους φακούς. Η οπτική μας κληρονομιά συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές μας καινοτομίες στο πλαίσιο του κλάδου μας”.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Canon θα συνεχίσει να επενδύει στο απαράμιλλο σύστημα EOS, με νέες κάμερες και φακούς RF και EF, ανεβάζοντας τον πήχη στην ποιότητα της εικόνας, την οπτική υπεροχή και την απόδοση, ικανοποιώντας παράλληλα τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της.

Με τις ψήφους μιας επιτροπής από γνωστούς και έγκριτους κριτές, αποτελούμενη από συντάκτες 60 διεθνώς αναγνωρισμένων περιοδικών καταναλωτικών ηλεκτρονικών σε 30 χώρες, η EISA συνεχίζει να αναδεικνύει προϊόντα που συνδυάζουν την πιο προηγμένη τεχνογνωσία και τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά στην κατηγορία τους. Σε αναγνώριση των διακριθέντων προϊόντων της Canon, η κριτική επιτροπή της EISA απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

Αυτά είναι αναλυτικά για κάθε φακό τα βραβεία που έλαβε

Canon EOS RP: καλύτερη αγορά της χρονιάς στην κατηγορία πλήρους καρέ (EISA Best Buy FullFrame Camera 2019-2020)

Με την EOS RP, η Canon προσέφερε μια εξαιρετικά οικονομικά συμφέρουσα πρόταση στην αγορά των mirrorless πλήρους καρέ. Βασισμένη σε αισθητήρα 26,2 megapixel και ισχυρό επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8, είναι ικανή να αποδίδει έξοχη ποιότητα εικόνας. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το πολύ ευαίσθητο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης 4779 σημείων, το οποίο επιτρέπει αξιόπιστη αυτόματη εστίαση, σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Το συμπαγές και ελαφρύ σώμα μπορεί να συνδυαστεί άριστα, τόσο με τους εξαιρετικούς νέους φακούς RF, όσο και όλους τους υπάρχοντες φακούς EOS EF και EFS, χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα πρόσδεσης φακού Canon EFEOS R. Το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και η πλήρως αρθρωτή οθόνη αφής LCD καθιστούν τη μηχανή ακόμη ευκολότερη στη χρήση.

Canon RF 50mm F1.2L USM: στάνταρ prime φακός της χρονιάς (EISA Standard Prime Lens 2019-2020)

Ο στάνταρ φακός Canon RF 50mm F1.2L USM δεν κάνει καμία παραχώρηση, καθώς διαθέτει μεγάλο διάφραγμα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του νέου συστήματος πρόσδεσης φακών EOS RF. Συνδυάζοντας ένα πολύ φωτεινό μέγιστο διάφραγμα με εξαιρετική ευκρίνεια, από f/1.2, ο φακός δημιουργεί ελκυστικά εφέ bokeh χάρη στο διάφραγμα, το οποίο αποτελείται από 10 λεπίδες. Ο βολικός δακτύλιος ελέγχου επιτρέπει στον φωτογράφο να ρυθμίζει τις παραμέτρους λήψης. Η συναρμογή των ποιοτικών οπτικών στοιχείων είναι σχεδιασμένη για βαριά χρήση και για να αντέχει σε αντίξοες συνθήκες λήψης, αποδίδοντας κάθε φορά εκπληκτικά αποτελέσματα σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως πορτρέτα και γαμήλιες φωτογραφίες.

Canon RF 24-105mm F4L IS USM: στάνταρ φακός zoom της χρονιάς (EISA Standard Zoom Lens 2019-2020)

Αυτός ο υψηλής ποιότητας φακός γενικών καθηκόντων είναι ο ιδανικός καθημερινός σύντροφος για τη νέα γενιά μηχανών mirrorless πλήρους καρέ Canon EOS R. Προσφέρει εξαιρετικά ευέλικτο εύρος zoom που καλύπτει κάθε θέμα, από ευρυγώνια τοπία μέχρι κοντινά πορτρέτα σε θέση τηλεφακού, αποδίδοντας με συνέπεια υψηλή ποιότητα εικόνας σε όλα τα ανοίγματα διαφράγματος και όλες τις εστιακές αποστάσεις. Το σύστημα εστίασης Canon Nano USM παρέχει αθόρυβη αυτόματη εστίαση ακρίβειας, τόσο για στατική εικόνα, όσο και για βίντεο και πλαισιώνεται από ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό οπτικό σύστημα σταθεροποίησης, το οποίο διατηρεί τις εικόνες ευκρινείς, ακόμη και στη λήψη με μεγάλους χρόνους έκθεσης. Η στιβαρή κατασκευή που διαθέτει στεγανοποίηση για αντοχή στα καιρικά φαινόμενα, ολοκληρώνει ένα εντυπωσιακά ευέλικτο σύνολο.

Canon RF 28-70mm F2L USM: καινοτομία της χρονιάς στους φακούς (EISA Lens Innovation 2019-2020)

Ο Canon RF 28-70mm F2L USM είναι ο πρώτος στάνταρ φακός με zoom για mirrorless μηχανές πλήρους καρέ, ο οποίος διατηρεί σταθερό διάφραγμα f/2 σε όλο το εύρος των εστιακών αποστάσεων. Αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να περιορίζουν το βάθος πεδίου σε βαθμό που προηγουμένως δεν ήταν εφικτό με φακούς prime και επιτρέπει ταχύτερες ταχύτητες κλείστρου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ποιότητα εικόνας και η ευκρίνεια είναι εξαιρετικές σε όλο το εύρος του zoom, ενώ ο μηχανισμός USM παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη αυτόματη εστίαση. Ο φακός αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι είναι εφικτό με το σύστημα πρόσδεσης EOS R.

Canon EF 600mm f/4L IS III USM: υπερ-τηλεφακός prime της χρονιάς (EISA SuperTelephoto Prime Lens 2019-2020)

Όπως και με τον μικρότερο ομόσταυλό του EF 400mm f/2.8L IS III USM, αυτός ο υπερ-τηλεφακός χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα οπτική σχεδίαση για να αποδώσει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, ενώ παράλληλα, η κατασκευή του από κράμα μαγνησίου και τιτανίου επιτρέπει τη μείωση του βάρους χωρίς να μειώνεται η αντοχή η ποιότητα. Ο υπερηχητικός μηχανισμός παρέχει γρήγορη αυτόματη εστίαση , ενώ η ενσωματωμένη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας επιτρέπει λήψεις με το χέρι σε ταχύτητες κλείστρου μέχρι και τέσσερα στοπ πιο αργά από το κανονικό. Χάρη στο διάφραγμα f/4, ο φακός μπορεί να συνδυαστεί με τον μετατροπέα Canon Extender EF 2.0x III για να αποδώσει εστιακό μήκος 1200mm διατηρώντας την αυτόματη εστίαση.

Η επίσημη τελετή απονομής των Βραβείων EISA θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ