Η Toyota συνεργάζεται με την Pony.ai για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων

Η κινέζικη startup Pony.ai ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την Toyota για να διερευνήσει “ασφαλείς” υπηρεσίες κινητικότητας που περιλαμβάνουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. 

“Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος μεταφοράς”, αναφέρουν οι εταιρείες σε σχετικό δελτίο τύπου. “Μέσω τέτοιων συνεργασιών, η Toyota και η Pony.ai επιταχύνουν την άφιξη ενός ασφαλέστερου, πιο αποτελεσματικού και ευχάριστου μέλλοντος μεταφορών για όλους”.

Η Pony.ai ιδρύθηκε το 2016 με στόχο να κατασκευάσει αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4, ικανά να λειτουργήσουν χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη υπό συγκεκριμένες συνθήκες και περιβάλλοντα, όπως βιομηχανικά πάρκα, πανεπιστημιουπόλεις και άλλα. Τον Απρίλιο, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο όχημά της, το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο σε υπαλλήλους και “επιλεγμένα μέλη” και καλύπτει 50 τετρ. χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης Nansha, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, γραφείων εταιρειών, βιβλιοθηκών και συγκροτημάτων κατοικιών.

Η συνεργασία αυτή είναι μια από τις πολλές προσπάθειες της Toyota με στόχο την αυτόνομη οδήγηση. Τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης της Toyota θα κατασκευάσει μια κλειστή εγκατάσταση στη λίμνη Οττάβα του Μίσιγκαν για να αναπαράγει τα σενάρια οδήγησης που είναι πολύ επικίνδυνα για τη διεξαγωγή σε δημόσιους δρόμους. Πιο πρόσφατα, η Toyota επένδυσε 500 εκατ. δολάρια στην Uber για να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομα αυτοκίνητα, ενώ συνεργάστηκε και με την CALTY Design Research για να εξορθολογίσει το σχεδιασμό του δοκιμαστικού αυτόνομου οχήματος της.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ