Πόρος: Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών επιβατών από την πτώση του ελικοπτέρου

Ανάμεσα στη θαλάσσια περιοχή στον Πόρο και το Γαλατά ανέσυρε τις σορούς των τριών επιβατών κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στις 15:40.

Αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών και μετά από περαιτέρω έρευνες ανασύρθηκε και η τρίτη. Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, δύο Ρώσους και τον Έλληνα χειριστή, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου.

Το ιστορικό πρόσκρουσης του ελικοπτέρου

Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, γεγονός που πιθανόν οδήγησε στην πτώση, ενώ το νησί του Πόρου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην ΕΡΤ, το ελικόπτερο έκανε μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη, στα 50 περίπου μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το ελικόπτερο έπεσε νότια της εισόδου του λιμανιού του Πόρου. Στο σημείο επιχειρούν έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και ιδιώτες δύτες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, έχουν ήδη εντοπίσει τους έλικες του ελικοπτέρου, όχι όμως ακόμη την καμπίνα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι, σταμάτησε στον Γαλατά προκειμένου να παραλάβει ένα άτομο και τελικός του προορισμός ήταν το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Αποκατάσταση του ρεύματος στον Πόρο

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ