Η Robinhood έλαβε άδεια για να “κυκλοφορήσει” στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συγκεκριμένα, η Robinhood  International Ltd., θυγατρική της Robinhood, εξουσιοδοτήθηκε από την FCA (Financial Conduct Authority) για να δραστηριοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που σηματοδοτεί την επέκταση της εταιρείας, αν και δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συμβεί αυτό.

Στο άκουσμα της είδησης, η Robinhood αποκάλυψε επίσης ότι όρισε τον Wander Rutgers ως πρόεδρο της Robinhood International. Ο Rutgers, ο οποίος είχε στρατηγική θέση στην FinTech Plum, και προηγουμένως στην TransferWise, θα ηγηθεί της επιχείρησης στο Η.Β και θα επιβλέπει το νέο γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο, το οποίο σύμφωνα με το TechCrunch, έχει ήδη αρχίζει και “εξοπλίζεται” με προσωπικό.

Σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν (και πώς) το “άνοιγμα”  της Robinhood στην βρετανική αγορά θα αποδιοργανώσει τους “ντόπιους” ανταγωνιστές, όπως η Freetrade, η οποία ήταν η πρώτη που έλαβε την σχετική άδεια και κυκλοφόρησε χρηματιστηριακή εφαρμογή χωρίς να “στηρίζεται” σε κάποιον καθιερωμένο χρηματιστή, και η Revolut που μόλις λάνσαρε υπηρεσία μετοχικών συναλλαγών στην Ευρώπη.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ