Τα 70 της χρόνια γιορτάζει η Adidas στην Γερμανία

Μεγάλη γιορτή για τον κατασκευαστή αθλητικών ειδών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Herzogenaurach στην Bavaria της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα η Adidas δεν γιορτάζει μόνο για τα 70 της χρόνια αλλά και για τα εγκαίνια που θα πραγματοποιήσει για το νέο της κτήριο το “Arena” στο “World of Sports” στο Herzogenaurach. 

Εγκαίνια για το κτήριο “Arena”

Το φουτουριστικό κτήριο που στεγάζεται λες και έχει “ξυλοπόδαρα” είναι 50.000 τ.μ. όπου οπτικά θυμίζει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 υπαλλήλους.

Με αυτό το κτήριο ολοκληρώνεται η επέκταση του World of Sport και γενικά η μικρή πόλη που δημιουργεί η Adidas τα τελευταία 20 χρόνια στους πρώην στρατώνες στη “Herzo-Base”, όπου εκεί η Adidas περιλαμβάνει το δικό της γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, νηπιαγωγείο, γήπεδα τένις και τοίχο αναρρίχησης για τους 5.600 τοπικούς υπαλλήλους.

Γενικότερα στην γιορτή της Adidas θα υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει ένα μίνι λούνα παρκ με μία μεγάλη ρόδα αλλά και ένα μικρό πάρκο νερού για να δροσιστούν παίζοντας. 

Επίσης ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να πάρει αυθεντικά μπλουζάκια της Adidas και αν θελήσει θα μπορεί να έχει την δυνατότητα να κάνει στάμπα στην μπλούζα από τα πολλά σχέδια που θα διαθέτουν εκεί.

Ακόμη αρκετοί διάσημοι θα παρευρεθούν στην γιορτή με κάποιους από αυτούς να είναι η Magdalena Neuner, ο μύθος του τένις Stan Smith και ο ποδοσφαιριστής Philipp Lahm.

Τέλος η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία όπου θα τραγουδήσουν ο Pharell Williams και η χιπ-χοπ μπάντα Run DMC.

Οι αδελφοί Dassler έφεραν στην αγορά το πρώτο αθλητικό παπούτσι

Επίσημα, η Adidas θα πρέπει γιορτάσει τα γενέθλιά της στις 18 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη, το 1949 ο Adolf Dassler ίδρυσε τη δική του εταιρεία μετά τη θρυλική διαμάχη με τον αδελφό του και επιχειρηματία Rudolf Dassler.

Η εταιρεία Puma του Rudolf Dassler γιόρτασε τα 70α γενέθλιά της πέρυσι.

Οι αδελφοί Dassler είχαν συνεργαστεί στη δεκαετία του 1920 μαζί στο εργοστάσιο παπουτσιών “Gebrüder Dassler” της Herzogenaurach και παρουσίασαν το πρώτο ποδοσφαιρικό παπούτσι με καρφιά στην αγορά.

Μια αδελφική διαμάχη που έγραψε ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι αδελφοί αγωνίστηκαν στον πόλεμο και δεν συμφιλιώθηκαν μέχρι το θάνατό τους λόγω το ότι δεν εμπιστευόταν ο ένας τον άλλον αλλά και για άλλους λόγους.

Για πολλά χρόνια η Herzogenaurach χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα – σε αυτό της Puma και της Adidas.

Η διαμάχη των αδελφών κατέληξε να δημιουργήσει δύο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες αθλητικών ειδών με αξία η καθεμία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από δύο χρόνια, οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της Adidas και της Puma , Kasper Rorstedt και Björn Gulden συναντήθηκαν για πρώτη φορά για κοινή συζήτηση στην Νυρεμβέργη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ