Στον ορίζοντα των Κινέζων επενδυτών η εταιρεία εξόρυξης Resavica

Το ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της σερβικής εταιρείας εξόρυξης Resavica έχουν εκφράσει οι Κινέζοι επενδυτές, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της εταιρείας.

“Οι Κινέζοι επενδυτές έχουν βρεθεί σε συνομιλίες με την κυβέρνηση, έρχονται σε μας και επισκέπτονται τις τοποθεσίες μας”, δήλωσε ο Marko Vukovic σε τηλεοπτικό αρχείο που δημοσίευσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTS την Τρίτη.

Συνομιλίες για δάνεια περί προστασίας των εργαζομένων και για εξοπλισμό

Η Resavica βρίσκεται σε συνομιλίες με τη σερβική κυβέρνηση και μια τσεχική τράπεζα για ένα βασικό δάνειο των 10 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων της, πρόσθεσε ο Vukovic.

Το 2015 η Resavica ξεκίνησε συνομιλίες με την Τσεχική Τράπεζα Εξαγωγών για δάνειο που θα επενδυθεί σε εξοπλισμό, ο οποίος θα χρησιμεύσει για το άνοιγμα των κοιτασμάτων άνθρακα Cirikovac και Stavalj.

“Το Stavalj είναι η μεγαλύτερη κατάθεση της Resavica. Είμαστε σε επαφή με τους Τσέχους και αναμένουμε να το ανοίξουμε φέτος”, σημείωσε ο Vukovic.

Η Resavica υπέγραψε συμφωνία με τους εταίρους της Σλοβενίας πριν από πέντε μέρες για να λάβει δύο μηχανές για εξόρυξη χώρου και πυλώνων όπου και οι δύο θα λειτουργήσουν μέχρι το 2020, πρόσθεσε ο Vukovic.

Το Νοέμβριο του 2016, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνέστησε στη Σερβία να πάρει μια αποφασιστική δράση για να τερματίσει τη διαρροή των δημόσιων πόρων από μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλες κρατικές επιχειρήσεις, ζητώντας για σαφή σχέδια για την επίλυση ή την αναδιάρθρωση ορισμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Resavica.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ