Ξεκινάνε άμεσοι έλεγχοι σε παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις

O υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης σε επιστολή τους κάλεσαν τους δημάρχους όλης της χώρας να μεριμνήσουν κατεπειγόντως για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής των δήμων, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα τους.

Το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της ΚΕΔΕ

Το σχετικό αίτημα του υπουργού απεστάλη με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό εφήβου στη Χίο μετά από κατάρρευση μπασκέτας. Στην επιστολή του ο Γιώργος Πατούλης σημειώνει ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί επίσης από τους δημάρχους να αποστείλουν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους με στόχο να υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ