Η VW δοκιμάζει ρομποτικό σύστημα φόρτισης για αυτόνομα οχήματα

Η Electrify America, θυγατρική της Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα “τρέξει” ένα πιλοτικό project για να ελέγξει τη βιωσιμότητα των ρομποτικών συστημάτων ταχείας φόρτισης για αυτόνομα οχήματα.

Για τον σκοπό αυτό, η VW συνεργάζεται με την startup Stable Auto, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία σταθμών φόρτισης για στόλους οχημάτων. Οι δύο εταιρείες θα χτίσουν εγκαταστάσεις όπου τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούν να επαναφορτιστούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Σύμφωνα με το CNBC, θα κατασκευαστεί ένας χώρος δοκιμών στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος θα ανοίξει στις αρχές του 2020. Εκεί, οι εταιρείες θα δοκιμάσουν έναν ρομποτικό βραχίονα ο οποίος θα συνδέεται με ένα γρήγορο φορτιστή 150kW DC και θα εκτελεί τη σύνδεση στη θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου.

Η Electrify America σχεδιάζει ένα δίκτυο περίπου 3.000 φορτιστών σε όλη την Αμερική. Σύμφωνα με το επίσημο site της, η εταιρεία διαθέτει ήδη 450 σταθμούς φόρτισης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Η Volkswagen έχει μπει δυναμικά στη “μάχη” των αυτόνομων οχημάτων μαζί με τις περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Ford που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ πρόκειται να επενδύσει στην Argo AI, μια ερευνητική εταιρεία που εδρεύει στο Pittsburgh και ειδικεύεται στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, η οποία ανήκει πλέον στην Ford.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ