Ξαφνική οικονομική απώλεια για τους πιο πλούσιους του κόσμου

Οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι στην Γη έχασαν το 2.1% της συλλογικής καθαρής αξίας τους την Δευτέρα καθώς οι μετοχές των ΗΠΑ έπεσαν στη μεγαλύτερη πτώση τους φέτος.

Μεγάλη οικονομική απώλεια για τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos

Είκοσι-ένα μέλη του δείκτη Bloomberg των δισεκατομμυριούχων έχασε 1 δισ. δολάρια ή και παραπάνω καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν σε αυξημένες εντάξεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos, ήταν αυτός που υποχώρησε περισσότερο, χάνοντας 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως μετοχές του online λιανοπωλητή. Αλλά και πάλι εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπως στον πλανήτη με 110 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απώλεια είναι μια απότομη αναστροφή για τους πλουσιότερους στο κόσμο, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν γνωρίσει σταθερά κέρδη.

Συνεχίζεται το οικονομικό πλήγμα για την ελίτ του Hong Kong

Άλλες δυνάμεις έχουν επίσης εξαλείψει περιουσίες τις τελευταίες εβδομάδες. Η ελίτ του Hong Kong αισθάνεται τον πόνο από τις εννέα εβδομάδες των διαμαρτυριών που έχουν μπλοκάρει τους δρόμους του οικονομικού κόμβου, όπου ζυγίζουν την ανάπτυξη και τις κακοποιημένες τοπικές τιμές των μετοχών. Η καθαρή αξία των 10 πλουσιότερων μεγιστάνων που αποκομίζουν τις περιουσίες τους από εισηγμένες εταιρείες στο Hong Kong έχει σπάσει τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 23 Ιουλίου.

Ακόμη και μετά τις σημερινές απώλειες, τα 500 άτομα στον δείκτη ελέγχουν σχεδόν 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 11% απ΄την 1η Ιανουαρίου.

Πλούσια διαδρομή

Οι πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν 117 δισεκατομμύρια στην πτώση της αγοράς τη Δευτέρα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ