Η Volkswagen έχει “μεγάλα σχέδια” για το μικρότερο της SUV

Μπορεί το Tiguan να μην είναι και το πιο ενδιαφέρον μοντέλο στην σειρά της Volkswagen αλλά είναι ένα από τα λίγα SUV το οποίο προσφέρει τρεις σειρές καθισμάτων. 

Νωρίτερα το 2019, η VW πούλησε το 5 εκατομμύριο Tiguan της όλων των εποχών, καλύπτοντας ένα μαζικά επιτυχημένο έτος πωλήσεων το 2018 με μόλις 800.000 μονάδες παραδοθείσα σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το μοντέλο καλύτερης πώλησης της εταιρείας. Με την τεράστια επιτυχία των SUV, η VW πρέπει να αξιοποιήσει την επιτυχία του Tiguan όταν φτάσει το μοντέλο της επόμενης γενιάς.

Αλλαγή “σχεδίου” στο Tiguan

Σε συνέντευξη στο Auto Express, ο επικεφαλής της σχεδίασης της VW Klaus Bischoff δήλωσε ότι η VW θα ακολουθήσει μια ριζοσπαστική προσέγγιση σχεδιασμού στο νέο Tiguan, παρόλο που το σημερινό μοντέλο πωλείται τόσο καλά. Όπως και με τον επερχόμενο Atlas Cross, το Tiguan θα λάβει μια ακόμα γραμμή οροφής τύπου coupe και θα χαλαρώσει τις αναλογίες του τρέχοντος αυτοκινήτου.

Αυτή η αλλαγή υποτίθεται ότι θα κάνει το Tiguan μια πιο ευαίσθητη αγορά παρά μια καθαρά πρακτική. Αλλά ακόμα και με μια πιο σκεπασμένη γραμμή οροφής, οι πηγές λένε ότι ο χώρος του κορμού του Tiguan θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά πρακτικό μέσα στο συμπαγές SUV τμήμα. Οι πηγές επίσης επιβεβαίωσαν ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει ένα μεγαλύτερο μοντέλο Allspace, το οποίο θα αυξήσει το συνολικό μήκος του Tiguan.

Στο εσωτερικό του το νέο Tiguan θα δανειστεί από το πρόσφατα αποκαλυφθέν Ευρωπαϊκό Passat, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από το τρέχον αμερικανικό αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι το Tiguan θα έχει πολλαπλές οθόνες και ελάχιστο διακόπτη, προσθέτοντας ένα φουτουριστικό στοιχείο στην καμπίνα. 

Η δύναμη πιθανότατα θα προέρχεται από τις ίδιες μηχανές που θα χρησιμοποιηθούν στης 8ης γενιάς Golf,  που σημαίνει ότι το Tiguan θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα ήπιας υβριδίας 48 volt. Η VW φημολογείται ότι δουλεύει πάνω σε ένα Tiguan R model, αν και παραμένει να δει κανείς αν ένα τέτοιο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ.

Η επόμενη γενιά Tiguan αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη το 2022.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ