Η Huawei είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του Android

Εδώ και καιρό η Huawei ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό, τόσο σε μια κίνηση “άμυνας” ενάντια στις απαγορεύσεις της αμερικανικής κυβέρνησης τις οποίες είχε προβλέψει, όσο και για να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό για ΙοΤ και τεχνητή νοημοσύνη. 

Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα από την Κίνα, η Huawei μέσα στις επόμενες μέρες θα αποκαλύψει στο κοινό, το Hongmeng OS (έτσι όπως ονομάζεται το λειτουργικό της στην Κίνα). Πιο πιθανή ημερομηνία, είναι το συνέδριο προγραμματιστών που ξεκινάει την Παρασκευή 9 του μήνα στην Κίνα. 

Σύμφωνα με όσα έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής η Huawei το λειτουργικό της προορίζεται για συνδεδεμένες συσκευές και smart τηλεοράσεις, αλλά όπως δείχνουν όλα μέχρι τώρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τηλέφωνα, αντικαθιστώντας το Android. Αν και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, το Hongmeng μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ένα τομέα στον οποίο η Huawei είναι πρωτοπόρος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από Κίνα, μετά την παρουσίαση του λειτουργικού, η Huawei θα προχωρήσει και την παρουσίαση ενός εντελώς νέου smartphone το οποίο θα στηρίζεται αποκλειστικά στο Hongmeng, το οποίο θα παρουσιαστεί μαζί με την επερχόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Mate 30 Pro αργότερα μέσα στη χρονιά. 

Η συσκευή, αν τελικά θα κυκλοφορήσει, θα τοποθετηθεί στην χαμηλή προς μεσαία κατηγορία και θα κυκλοφορήσει στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ