Σταύρος Ιωάννου: “Βοηθήσαμε τις Startups του egg αλλά μας βοήθησαν κι αυτές”

Για τις ελληνικές Startups, την ψηφιακή οικονομία και το egg, το πρόγραμμα της Eurobank για την στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, στο πρώτο τεύχος του STARTUPPER MAG το οποίο θα βρίσκεται ως ένθετο, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Το egg, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, αποτελεί μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης της τράπεζας με την οποία στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα, στο οποίο η Eurobank έχει επενδύσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ, έχει δημιουργήσει μια “μαγιά” 100 νέων επιχειρήσεων, που επιβίωσαν, εξελίχθηκαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται πλέον ως εταιρείες με νομική μορφή. Και η Eurobank, ωστόσο, ωφελήθηκε μέσα από αυτό. Η τράπεζα ζυμώθηκε με την κουλτούρα των νέων επιχειρηματιών ενώ παράλληλα “κέρδισε τη φρεσκάδα και τη χρησιμότητα νέων καινοτόμων ιδεών”.

Με αφορμή το egg, ο κ. Ιωάννου μίλησε και για την πλατφόρμα egg Scale up, μια πλατφόρμα υποστήριξης πιο “ώριμων” Startups που θέλουν να επισπεύσουν την ανάπτυξή τους. Η νέα πλατφόρμα απευθύνεται σε εταιρείες που έχουν να επιδείξουν υψηλή τεχνολογική ωριμότητα προϊόντων και υπηρεσιών και έχουν ήδη πραγματοποιήσει πωλήσεις.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης του Startup οικοσυστήματος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank τόνισε την άμεση ανάγκη να εδραιωθεί το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο μια επιχείρηση θα μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Η ανάγκη αυτή ενισχύεται από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την εποχή της ψηφιοποίησης την οποία η Ελλάδα καλείται να “προλάβει” παρά το γεγονός ότι η κρίση την άφησε πίσω. “Η οικονομία του μέλλοντος θα είναι η ψηφιακή οικονομία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου.

Η ψηφιακή οικονομία ωστόσο απαιτεί και ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο για τις τράπεζες όσο και για τις σχετιζόμενες επιχειρήσεις. Η Eurobank το προέβλεψε αυτό και δημιούργησε το Eurobank Digital Academy forBusiness, ένα κέντρο ψηφιακής γνώσης και δικτύωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις που βλέπουν τον μετασχηματισμό τους ως προτεραιότητα.

O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου στο εξώφυλλο του πρώτου STARTUPPER MAG.

Παράλληλα, η τράπεζα “προχωρά” τον δικό της μετασχηματισμό. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργήσει νέες “δομές”, έχει απλοποιήσει εσωτερικές διεργασίες ενώ επενδύει στρατηγικά σε νέες τεχνολογίες και αξιοποιεί προηγμένα analytics και άλλα εργαλεία. Το πλάνο της Eurobank για τα επόμενα τρία χρόνια περιλαμβάνει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ, ενώ κύριος στόχος της τράπεζας είναι να προχωρήσει σε συνεργασίες με FinTech, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου.

Το περιοδικό STARTUPPER MAG θα κυκλοφορήσει αυτόνομα στα περίπτερα μέσα στις επόμενες ημέρες. Έτσι στις σελίδες του Startupper MAG θα μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Eurobank, Σταύρου Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ