Η ολομέλεια ψήφισε την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση στο τέλος της οποία αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η ολομέλεια αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη. 

Για τον Παύλο Πολάκη εκκρεμούσαν από τον περασμένο Μάρτιο δύο δικογραφίες που συνοδεύονται με τα αντίστοιχα αιτήματα των αρμόδιων εισαγγελέων οι οποίοι ζητούν για τον κ. Πολάκη άρση της βουλευτικής του ασυλίας και όχι παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή. Μάλιστα, εάν δεν αποφασιζόταν άμεσα από την Ολομέλεια η τύχη των δικογραφιών, τα σχετικά αιτήματα θα παραγράφονταν. 

Στην πρώτη περίπτωση και την υπόθεση της μήνυσης που έχει καταθέσει σε βάρος του Παύλου Πολάκη ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας για την καταγραφή της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας, υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13. Για τη δεύτερη περίπτωση, για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του έχει κάνει ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κώστας Πουλής, για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13και παρών ένας. Συνολικά, ψήφισαν 176 βουλευτές.

Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του και να συσταθεί ειδική προανακριτική επιτροπή από τη Βουλή. 

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκδίκηση επειδή αποκάλυψε τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ. “Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί που να μην πιστεύει ότι ” σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης του υποψηφίου της ΝΔ Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου”, είπε ο Παύλος Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του.

“Όσο και να προσπαθήσετε, φυλακή δεν θα με βάλετε” είπε ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως “είμαι ψηλά, πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε”. Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στις κόρες του, τη Σταυρούλα που σπουδάζει νομική και την Πέρσα που πέρασε στην Ιατρική και ήταν παρούσα στη Βουλή. “Ξέρετε τι μου λένε τα παιδιά μου; Είμαστε περήφανες για σένα, εσάς για το λένε τα παιδιά σας;” είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. Ο Παύλος Πολάκης ευχαρίστησε και την κόρη του που ήταν παρούσα στα θεωρεία για να τον στηρίξει. Έκλεισε την ομιλία του με δυο μαντινάδες και τη φράση “ψηφίστε τώρα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ