“Εκτόξευση” εσόδων 23,2% για την Huawei το πρώτο εξάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, τα έσοδα της για το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση 23,2% σε ετήσια βάση. 

Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασαν και οι πωλήσεις smartphone της εταιρείας οι οποίες ήταν κατά 24% περισσότερες από την αντίστοιχο περσινό διάστημα, με 118 εκατομμύρια συσκευές. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το σύνολο των εσόδων της για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε σε 58,26 δισ. δολάρια, με περιθώριο καθαρού κέρδους 8,7%, ενώ στο συνοδευτικό σημείωμα των αποτελεσμάτων η λειτουργία της εταιρείας σε αυτό το διάστημα είναι “ομαλή” και “πιο υγιής από ποτέ”.

Αντίστοιχα αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις δικτυακών προϊόντων της εταιρείας, οι οποίες ανήλθαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 21,28 δισ. δολάρια. Μέχρι σήμερα η Huawei έχει εξασφαλίσει 50 εμπορικές συμβάσεις για ανάπτυξη δικτύων 5G με παγκόσμιους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, ένας τομέας ο οποίος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο της βιομηχανίας όσο και των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια.

Από την πλευρά της, η Huawei θεωρείται η με διαφορά ηγέτιδα δύναμη στο 5G σε όλο τον κόσμο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουν στραφεί πάνω της οι αμφιβολίες και ο “πόλεμος” από την μεριά των ΗΠΑ, καθώς χάνουν το “παιχνίδι” της τεχνολογίας και των επικοινωνιών. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έφτασε στο σημείο να βάλει την Huawei στην μαύρη λίστα των εταιρειών οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν έστω και ένα στοιχείο που να υποστηρίζει αυτή την κατηγορία. Πριν λίγο καιρό οι ΗΠΑ άλλαξαν την στάση τους, βάζοντας την Huawei στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον εμπορικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει με την Κίνα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι είπε πως “δεδομένων των στηριγμάτων που θέσαμε στο πρώτο εξάμηνο, συνεχίζουμε να βλέπουμε ανάπτυξη ακόμα και μετά την προσθήκη μας στην λίστα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε. Τις αντιμετωπίζουμε και μπορεί να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα τον ρυθμό ανάπτυξης μας”.

Υπεροχή στα smartphones

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το πρώτο εξάμηνο του έτους είχε πωλήσεις 118 εκατομμυρίων smartphones, tablets και φορητών, οι οποίες έβαλαν στα ταμεία της εταιρείας 32,09 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Οι πωλήσεις αυτές εδραίωσαν την Huawei στην δεύτερη θέση στον κόσμο σε πωλήσεις κινητών, πίσω από την Samsung και μπροστά από την Apple, ενώ είναι η Νο1 εταιρεία στην Κίνα με 38,2% μερίδιο αγοράς. 

Συνολικά, το 64% των smartphones που πούλησε η εταιρεία ήταν στην αγορά της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ