Στο emeatimes βλέπουμε Netflix και σας προτείνουμε

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ο καύσωνας μας έχει “καταλάβει” για τα καλά και ο μόνος τρόπος για να τον αποφύγουμε είναι με ένα μικρό ταξίδι για διακοπές ή μικρές στάσεις στην θάλασσα για να δροσιστούμε έστω και για λίγο.

Κάποιοι άλλοι όμως δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα λόγω δουλειάς ή οικονομικών θεμάτων και το αποφεύγουμε έχοντας εναλλακτικές λύσεις όπως μια βόλτα για καφέ ή απλά μένουμε μέσα στο σπίτι με τον ανεμιστήρα και το κλιματιστικό.

Εδώ έρχεται το emeatimes να δώσει μία εναλλακτική και εύκολη λύση που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει όπου και αν βρίσκεται και θέλει να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του.

To Netflix τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να μεγαλώσει τις παραγωγές του και να επεκταθεί παγκοσμίως με αποτέλεσμα να προσφέρει διάφορες “ιστορίες” μέσα από ταινίες και σειρές που διαθέτει για όλα τα γούστα.

Η συντακτική ομάδα του emeatimes παρακολούθησε κάποιες από αυτές τις σειρές και προτείνει και σε εσάς να τις παρακολουθήσετε στον ελεύθερο σας χρόνο όπου και αν βρίσκεστε με παρέα ή χωρίς.

Για αυτό παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό, πάρτε ποπ κορν και αναψυκτικά απολαύστε με την ησυχία σας και καλή σας διασκέδαση.

Οι σειρές που προτείνει η συντακτική ομάδα του emeatimes

Η Εύη προτείνει
  • Stranger Things: Περιμέναμε τη νέα σεζόν δύο χρόνια και την είδαμε σε ένα Σαββατοκύριακο. Αν δεν αρκεί αυτός ο λόγος, τότε να πούμε ότι έχει πολύ δυνατό σενάριο το οποίο περιλαμβάνει παιδιά, τέρατα και υπερφυσικές δυνάμεις. Και όλα αυτά στα 80’s.
  • The End of The F***ing World: Μικρή σειρά, βασισμένη σε κόμικ, η οποία αφηγείται την ανατρεπτική ιστορία αγάπης δύο εφήβων. Έχει μόλις 8 επεισόδια (αν και έχει ανακοινωθεί και δεύτερη σεζόν) και είναι σκοτεινή με έναν καθαρά βρετανικό τρόπο.
  • Russian Doll: Μια ατέλειωτη λούπα μέσα στον χωροχρόνο, μια γυναίκα που γιορτάζει τα 36α γενέθλια της ξανά και ξανά με τη ;Natasha Lyonne (βλ. Orange is The New Black) στα καλύτερά της. Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι.
  • Brooklyn Nine Nine: Επειδή όμως το καλοκαίρι θέλει και κάτι πιο “ελαφρύ”, πάμε στο Brooklyn Nine, μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές του Netflix. Οι χαρακτήρες, το cast και πάνω από όλα το χιούμορ είναι αυτό που κάνουν αυτή τη σειρά να ξεχωρίζει.
    Plus: Τα 20λεπτα, αυτοτελή επεισόδια, που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό mood.
  • Friends: Όταν όλα τα άλλα δεν σας τραβήξουν το ενδιαφέρον, τα “Φιλαράκια” θα είναι εκεί. Monica, Chandler, Ross, Phoebe και Joey θα κάνουν τις καλοκαιρινές μέρες (ακόμα) πιο ξέγνοιαστες, ακόμα κι αν βλέπεις τα επεισόδια για 100η φορά (όπως εγώ).
Η Μαρίνα προτείνει
  • You: Η σειρά είναι ένα γερό “χαστούκι” για το πόσο εύκολα μπορούμε όλοι μας να πέσουμε θύματα ενός sociopath μέσω του Internet.
  • The Crown: Μια σειρά με υπέροχη και πλούσια παραγωγή, με καλές ερμηνείες που πετυχαίνει on point την αναδρομή στην ιστορία σχετικά με την πιο γνωστή βασίλισσα στον κόσμο.
  • La casa de papel: Η σειρά που έχει κερδίσει τον κόσμο με το πανέξυπνο της σενάριο στο πως οργανώνει μια ομάδα την τέλεια ληστεία σε συνδυασμό με καταιγιστική δράση.
  • Dark: Όποιος είναι λάτρης των μεταφυσικών γεγονότων και των ταξιδιών στο χωροχρόνο η σειρά είναι ότι πρέπει για εκείνον.
  • The Sinner: “Σκοτεινό” και ανατρεπτικό θρίλερ μυστηρίου. Και στις δυο (αυτοτελείς) σεζόν ένας ντετέκτιβ  αναλαμβάνει να διαλευκάνει φόνους που έγιναν από άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές κίνητρο.  
Ο Γιάννης είδε και προτείνει
  • Και τώρα οι τρεις μας: Η σειρά αποτελείται από τέσσερις σεζόν και ακολουθεί ένα ζευγάρι όπου προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα από διάφορες, παράξενες και αστείες περιπέτειες
  • Bodyguard: Τι γίνεται όταν ένας σωματοφύλακας πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατέψει την υπουργό Εσωτερικών. Άφθονη και ικανοποιητική δράση που σε κάνει να θες παραπάνω.
  • Το Ανθρωποκυνηγητό: Το 1995 ένας νέος αναλυτής σε ομάδα δράσης θα κληθεί να ταυτοποιήσει και να συλλάβει τον τρομοκράτη ονόματι Γιουναμπόμπερ. Η σειρά καταφέρνει με κάθε επεισόδιο να αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο θα γίνει όλη αυτή η έρευνα και που θα καταλήξει.
  • Dark: Μια εξαφάνιση ενός αγοριού σε μια γερμανική πόλη θα φέρει τα πάνω κάτω στον πραγματικό κόσμο αλλά και στον υπερφυσικό κόσμο.
  • Μέσα στη Μοσάντ: Μία διαφορετική σειρά από όλες τις άλλες και συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ όπου περιτριγυρίζει γύρω από την Μοσάντ, τον χαρακτήρα της και πως φαίνεται στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια 

Ο Ηλίας παρακολούθησε και προτείνει με την δική του ματιά
  • Titans: Πέντε διαφορετικοί ήρωες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, βασισμένοι στους ήρωες της DC Comics,  θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα προσφέρουν μια υπόθεση μυστηρίου, αγώνα επιβίωσης και ατελείωτη δράση.
  • Lucifer: Τι γίνεται όταν ο διάβολος “κουράζεται” με τον ρόλο του στο Κάτω Κόσμο και έρχεται στη Γη για να περάσει καλά ως απλός άνθρωπος και συνεργάτης της αστυνομίας σε εξιχνίαση φόνων;
  • Genius: Μια σειρά που αξίζει ο καθένας να την παρακολουθήσει διότι συζητάει για τις ιδιοφυΐες που άλλαξαν τον κόσμο με τις κατασκευές τους όπως το ποδήλατο, το ρεύμα και τον πρώτο υπολογιστή. 

Ο Βασίλης προτείνει και εκείνος με την σειρά του ποιες σειρές αξίζουν για το καλοκαίρι
  • Daredevil: Δικηγόρος το πρωί – Τιμωρός το βράδυ. Ο τυφλός ήρωας της Marvel Daredevil ή αλλιώς Matt Murdock παίρνει το νόμο στα χέρια του σε μια σειρά από ατελείωτα γεγονότα, μυστήριο και άφθονη δράση.
  • Scorpion: Μια ομάδα πέντε ιδιοφυιών συνεργάζονται με την αστυνομία και λύνουν διάφορες υποθέσεις από φόνους μέχρι και ληστείες μόνο με… μαθηματικά, φυσική και χημεία. Η σειρά εκτός το ότι προσφέρει άφθονο γέλιο, μπορεί να σε κρατήσει και σε εγρήγορση μέχρι να βρεθεί η σωστή “εξίσωση” για να λυθεί η υπόθεση.
  • Sherlock: Το μυστήριο επιστρέφει στις ρίζες του μέσα από την μοντέρνα εποχή. Ο Benedict Cumberbatch και ο Martin Freeman μας θυμίζουν πως το δίδυμο Sherlock – Dr. Watson είναι οι καταλληλότεροι για την εξιχνίαση εγκλημάτων.
  • Σεξουαλική Αγωγή: Η σειρά περιτριγυρίζεται γύρω από τον Ότις όπου νιώθει καταπιεσμένος από την σεξοθεραπεύτρια μάνα του προσπαθώντας παράλληλα να ισορροπήσει την σεξουαλική του ζωή, τις φιλίες του αλλά και να βοηθήσει όλο το σχολείο με τα …σεξουαλικά τους θέματα.  Η Τζίλιαν Άντερσον ( The X-Files) και ο Έισα Μπάτερφιλτν προσφέρουν στιγμές γέλιου, παραξενιάς και ότι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μία εφηβική σειρά.
  • The Flash: Γρηγορότερος και από το φράγμα του ήχου, ο Flash είναι από τους πιο γνωστούς ήρωες της DC Comics και έχει έρθει “αστραπιαία” εδώ και αρκετό καιρό στην πλατφόρμα του Netflix προσφέροντας 5 απολαυστικές σεζόν γεμάτο δράση, γέλιο, συγκίνηση, αγωνία και πολλά plot twist. Με λίγα λόγια ο Μπάρι Άλεν χτυπήθηκε ένα βράδυ από αστραπή δίνοντας του υπερταχύτητα με τον ίδιο να την χρησιμοποιεί για να προστατέψει τους πολίτες της Central City αλλά και την ίδια του την οικογένεια από κάθε υπέρ-κακό που εμφανίζεται.

Τέλος, ο Γιώργος προτείνει:

  • Lucifer: Με διαφορά μια από τις καλύτερες σειρές της ιστορίας της τηλεόρασης! Ότι και να πεις για τους χαρακτήρες της σειράς και ειδικά για τον Τομ Ελις θα είναι λίγο. Άνετα βλέπεται μαζί με την γυναίκα / φίλη σας. Ευτυχώς η 5η και τελευταία σεζόν θα έχει 16 επεισόδια, μια και τα 10 ήταν πολύ λίγα στην 4η.
  • 12 Monkeys: Μια από τις πιο ξεχωριστές ιστορίες αγάπης με χρονοταξιδιώτες! H σταδιακή “μεταμόρφωση” της Αμάντα Σκούλ για χάρη της αποστολής δε σου αφήνει πολλά περιθώρια να μην “κολλήσεις” μαζί της.
  • Rain: Η σειρά που θα σας κάνει να συμπαθήσετε τα Δανέζικα! Εξαιρετικές ερμηνείες από μια ομάδα εφήβων και καλή απόδοση της ζοφερής πραγματικότητας με “οπλοποιημένους” ιούς! 
  • Dark: Οι Γερμανοί επιστρέφουν! Στη πρώτη σεζόν αναρωτιέσαι αν σε έχει πάρει ο ύπνος και δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται! Μην αγχώνεστε! Επί τούτου είναι τόσο μπλεγμένο! Ευτυχώς στην δεύτερη ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και θα υπάρξει και τρίτη σεζόν. Απλά ο δημιουργός, Baran bo Odar, υπερέβαλλε λίγο με τις χρονικές αλληλουχίες, τα παράδοξα και τις αιτιότητες. 
  • Orange is the new Black: Δεν ξέρω πόσο ωραιοποιημένη δείχνει την ζωή στη φυλακή γυναικών αλλά όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες, και ειδικά το ντουέτο της Πάιπερ με την Αλεξ, δίνει ρέστα! Έρχεται η 6η σεζόν και αν θα έπρεπε να πούμε σε ποια πάει το όσκαρ ερμηνείας, αυτή είναι η  Tiffany ‘Pennsatucky’ Doggett, κατά κόσμον Τάριν Μάνινγκ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ