Η Uber Freight επεκτείνεται στην Γερμανία με στόχο την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Uber επεκτείνει την πλατφόρμα εμπορικών μεταφορών της, Uber Freight, στην Γερμανία με σκοπό να “χτυπήσει” τις τοπικές τεχνολογικές startups, και να μπει στην Ευρωπαϊκή αγορά μεταφορών που φτάνει τα 500 δισ. δολάρια.

Η Γερμανία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά στην Ευρώπη, στην οποία “μπαίνει” η Uber Freight, μετά την Ολλανδία, ενώ σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ήπειρο μόλις η επιχείρησή της στην Γερμανία ξεκινήσει να λειτουργεί ομαλά.

Στην Γερμανία, η Uber θα ανταγωνιστεί τοπικούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της startup sennder, με έδρα το Βερολίνο, η οποία έχει σηκώσει 70 εκατ. δολάρια από την Lakestar και άλλους επενδυτές, ανεβάζοντας την αξία της στα 300 εκατ. δολάρια, και έχει ήδη ευρύτερη παρουσία στην Ευρώπη.

Στους ανταγωνιστές στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων περιλαμβάνεται και η Flexport, μια πλατφόρμα πλήρους εξυπηρέτησης που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία συγκέντρωσε 1 δισ. δολάρια νωρίτερα φέτος από επενδυτές με επικεφαλής τον όμιλο Softbank, αλλά και οι Zencargo και FreightHub, που έχουν έδρα στο Βερολίνο.

“Ως παγκόσμια εταιρεία, έχουμε το εύρος ζώνης για να καινοτομούμε συνεχώς και να δημιουργούμε νέα προϊόντα και λειτουργίες που υποστηρίζουν ολόκληρη την αγορά”, δήλωσε σχετικά με την κίνηση αυτή, ο Daniel Buczkowski, επικεφαλής ευρωπαϊκής επέκτασης της Uber Freight.

Η Uber Freight, η οποία ξεκίνησε το 2017, συνδέει ήδη 48 κράτη κράτη στις ΗΠΑ και έχει τριμηνιαία έσοδα άνω των 125 εκατ. δολαρίων.  Στον στόλο της, από πέρυσι συμπεριλαμβάνονται και κάποια αυτόνομα οχήματα.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ