Ένα “βήμα” πριν τις παραδόσεις με drones η UPS

Η UPS υπέβαλε αίτηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) κάτω από την “ομπρέλα” μιας θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται UPS Flight Forward, για τη λήψη άδειας για τη διεξαγωγή εμπορικών πτήσεων με drones.

Η εταιρεία ενδέχεται να λάβει την πιστοποίηση, η οποία θα της επιτρέψει να έχει μία από τις πρώτες πλήρως πιστοποιημένες, κερδοσκοπικές δραστηριότητες με drones, ακόμα και μέσα στο 2019. Η άδεια για την οποία έχει κάνει αίτηση επιτρέπει πτήσεις με drones πέρα από την οπτική επαφή του χειριστή, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας.

“Η UPS έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να μεταμορφώσει τον τρόπο που λειτουργεί τις επιχειρήσεις της”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Scott Price, επικεφαλής μετασχηματισμού και υπεύθυνος στρατηγικής της UPS.“Η δημιουργία μιας εταιρείας παράδοσης με drones από την UPS […] είναι ιστορική για την εταιρεία και για την βιομηχανία εφοδιασμού”.

Η UPS αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί παραδόσεις με drones σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπει μια περιορισμένη άδεια που έχει λάβει από την FAA. Η τελευταία κίνηση, με στόχο την επέκταση της δραστηριότητάς της, έρχεται μετά την ανακοίνωση της Amazon για το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας παράδοσης με drones μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ