160 εκατ. δολάρια σήκωσε η ψηφιακή τράπεζα MoneyLion

Η αμερικανική mobile τράπεζα, MoneyLion, εξασφάλισε 160 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τις Edison Partners και Greenspring Associates και συμμετοχή της Capital One, μιας τράπεζας που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών σε πάνω από 45 εκατ. καταναλωτές. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι MetaBank και FinTech Collective.

“Δημιουργήσαμε τη MoneyLion με στόχο να παρέχουμε στους ανθρώπους την πιο αξιόλογη τραπεζική εμπειρία στον κόσμο”, δήλωσε ο Dee Choubey, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της MoneyLion. “Η στρατηγική επένδυση από αυτά τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επικυρώνει την αποστολή και την προσέγγισή μας και αποδεικνύει την αναγνώρισή της μετατόπισης που συντελείται στην τραπεζική εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Ενισχύει επίσης τη ζήτηση των καταναλωτών για λύσεις fintech που παρέχουν στους Αμερικανούς άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα πιο ισχυρά χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η MoneyLion, πέρα από μια ψηφιακή τράπεζα, είναι ένας προορισμός που δίνει στα περισσότερα από πέντε εκατ. μέλη της την ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους”.

Η MoneyLion θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επιταχύνει την ανάπτυξη της πελατειακής της βάσης στις ΗΠΑ και για να αυξήσει τις συνδρομές των πελατών της, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε πάνω από 55 χιλ. δωρεάν ΑΤΜ και λογαριασμούς διαχείρισης επενδύσεων μηδενικού κόστους. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει την προσφορά των προϊόντων της, εισάγοντας μια σειρά από νέα και καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ