Στα 3,5 δισ. δολάρια η αξία της Ν26 μετά από νέα χρηματοδότηση

Η Fintech startup Ν26 σήκωσε 170 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης που προήλθε από ήδη υφιστάμενους μετόχους και θεωρείται από την εταιρεία μια “επέκτασή” του τελευταίου της (τέταρτου) γύρου χρηματοδότησης, αξίας 300 εκατ. δολαρίων.

Με τη νέα αυτή εισροή κεφαλαίων, η εκτιμώμενη αξία της N26 ανεβαίνει στα 3,5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 670 εκατ. δολάρια και ισχυρίζεται ότι είναι τώρα η κορυφαία γερμανική startup και μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες fintech στον κόσμο.

“Πρόκειται για μια αύξηση της αξίας περίπου 30%. Μόνο υπάρχοντες επενδυτές συμμετείχαν. Δεν ψάξαμε αλλού, καθώς έγινε πολύ γρήγορα μετά τον τελευταίο γύρο φέτος”, δήλωσε στο TechCrunch, ο Valentin Stalf, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας. “Αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή απόδειξη της ανάπτυξης της εταιρείας τους τελευταίους μήνες”, συμπλήρωσε.

Πριν λίγες μέρες η εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα της στις ΗΠΑ, μαζί με κάποια νέα σχέδιά της, ενώ τον μέσα στον Ιούνιο η Startup “έφτασε” τους 3,5 εκατ. πελάτες παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό της ραγδαίας ανάπτυξής της είναι ότι απασχολεί πλέον πάνω από 1300 υπαλλήλους, σε 60 χώρες.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ