Η Nestle κυκλοφορεί νέα σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Η Nestle δημιούργησε μια νέα σοκολάτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, στην προσπάθειά της να “προλάβει” την αλλαγή που συντελείται στις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το CNN Business, η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα KitKat η οποία θα περιέχει γλυκαντικές ουσίες αποκλειστικά από κακάο και όχι πρόσθετη ζάχαρη.

Για να το πετύχει αυτό, η Nestle χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μια τεχνική που μετατρέπει τον λευκό πολτό που καλύπτει τους κόκκους του κακάο σε μια σκόνη με φυσικά σάκχαρα. 

Η KitKat θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αργότερα φέτος πριν το παγκόσμιο λανσάρισμά της το 2020.

Ο Patrice Bula, Επικεφαλής Στρατηγικής, Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στην Nestlé, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε στους λάτρεις της σοκολάτας μια νέα σοκολάτα που παράγεται αποκλειστικά από τα φρούτα του κακάου χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης. Αυτή είναι μια πραγματική καινοτομία που χρησιμοποιεί τη φυσική γλυκύτητα του πολτού του κακάου για να προσφέρει μια ‘καθαρή’, πρωτότυπη εμπειρία σοκολάτας”.

Η “καινοτομία” αυτή έρχεται καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από την επεξεργασμένη ζάχαρη, σύμφωνα με τον Gustavo Setrini, Καθηγητή μελέτης τροφίμων στη σχολή Steinhardt του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. “Οι καταναλωτές ανησυχούν για τα χαρακτηριστικά των τροφίμων τους, αλλά και για περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις, περισσότερο από ποτέ”, δήλωσε στο CNN Business.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ