Παίζει με την “φωτιά” ο Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα του

Στόχος του Ερντογάν είναι να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο ποσοστό, αντί του 15% που βρίσκεται τώρα, μέχρι το τέλος του 2019.

Όπως δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, μια μόλις εβδομάδα από την αντικατάσταση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, επειδή δεν συμφωνούσε με το σχέδιο του Τούρκου προέδρου. 

Αιτία της διαφωνίας ήταν η πρόθεση μείωσης των επιτοκίων, η οποία όπως υποστήριξε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Τουρκίας, δεν πρέπει να γίνει τώρα και σίγουρα όχι στον βαθμό που επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την δημοτικότητα του να πέφτει, προσπαθεί να ανυψώσει την οικονομία της χώρας, ελπίζοντας αυτό να του δώσει πίσω την χαμένη του αίγλη. 

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, η Τουρκία στοχεύει να μειώσει τον πληθωρισμό από άνω του 15% σε μονοψήφιο αριθμό έως το τέλος του έτους και επίσης έχει συγκεκριμένο στόχο για τα επιτόκια το ίδιο διάστημα.

“Έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο στα επιτόκια έως το τέλος του έτους. Θα τον επιτύχουμε επίσης” υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Θα τα μειώσουμε με σοβαρό τρόπο. Μόλις μειωθούν, θα δείτε τον πληθωρισμό να μειώνεται σημαντικά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ