Αλλαγή φρουράς για το ΥΠΕΞ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδίδοντας το υπουργείο Εξωτερικών στον Νίκο Δένδια δήλωσε ότι “Σέβομαι ιδιαίτερα τον κ. Δένδια, είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής, σε μια θαρραλέα στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή”.

“Είμαι βέβαιος πως θα εξασφαλίσει το κλίμα ειρήνης και συνεργασίας στο εσωτερικό του υπουργείου Εξωτερικών και εθνικής ομοψυχίας που επιχειρήσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής”, πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως “το πρώτο που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις, διαβεβαιώνω τον κ. Κατρούγκαλο και όλους εσάς πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική, αποσκοπώντας στη μέγιστη δυνατή ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς και μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών, θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ