emea business monitor

Think Silicon: Επένδυση από τη Metavallon VC και τον Χρήστο Μακιγιάμα

Η Think Silicon εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελεγκτών οθονών (display controller) και τεχνολογίας επιτάχυνσης μηχανικής μάθησης (machine learning accelerator technology) για φορητές συσκευές εξοπλισμένες με οθόνη και συστήματα υπολογιστικής όρασης.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τουςΓιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη με στόχο να παρέχει υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας επεξεργαστές γραφικών για την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ενσωματωμένων συστημάτων με δυνατότητα απεικόνισης σε οθόνη.

Σκοπός της Think Silicon είναι να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας και να επιμηκύνει τη ζωή της μπαταρίας, κάνοντας τις συσκευές εύχρηστες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος διεπαφής ανθρώπου-μηχανής αλλά διατηρώντας την αυτονομία τους χωρίς ο χρήστης να αναζητά λύσεις για επαναφόρτιση ή να καταφεύγει σε χρήση επιπλέον φορητών μπαταριών.

To βασικό προϊόν της Think Silicon, το “NEMA|GPU”, εστιάζει σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη και αποτελεί τη μοναδική λύση υπολογιστικών γραφικών για ολοκληρωμένα συστήματα χαμηλού κόστους επιτρέποντας στις εταιρείες ημιαγωγών να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα, αξιοποιώντας την πολύ μικρή επιφάνεια πυριτίου, την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και την ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού προκειμένου να εξοικονομήσουν σημαντικό κόστος και κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο χρόνο ανάπτυξης (development time/ time to market).

Το 2019 η Think Silicon εξασφάλισε σειρά συμβολαίων για την ανάπτυξη και την αδειοδότηση των προϊόντων NEMA, με παγκόσμιους βιομηχανικούς ηγέτες της αγοράς όπως η STMicroelectronics. Εκτός από την υποστήριξη της πελατειακής της βάσης, η Think Silicon σχεδιάζει να επεκτείνει την σειρά των επεξεργαστών γραφικών για συστήματα υψηλότερης απόδοσης, καθώς και την κυκλοφορία επιταχυντή μηχανικής μάθησης για εφαρμογές υπολογιστικής όρασης στο άκρο του δικτύου (edge-applications), αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της εταιρείας σε τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί στην εδραίωση των πελατών της εταιρείας στην Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, στην ενδυνάμωση της υποστήριξης των πελατών της και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία επεκτείνει άμεσα την ομάδα των μηχανικών της στην Ελλάδα με προσλήψεις στα τμήματα σχεδίασης ολοκληρωμένων (IC Design) και ανάπτυξης λογισμικού (Software development) σε Πάτρα και Αθήνα.

“Η φιλοδοξία της Think Silicon είναι να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας γραφικών για φορητές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης και ο Νο.1 προμηθευτής micro GPU παγκοσμίως. Οι λύσεις μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της IoT τεχνολογίας που περιλαμβάνει τεράστιες ευκαιρίες. Η κατανάλωση ενέργειας, η απόδοση και η γραφική διεπαφή του χρήστη (UI), έχουν βασικό ρόλο στον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις μηχανές και τις συσκευές και στην εμπειρία που αποκομίζουν κατά τη χρήση τους. Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε τον πυρήνα της τεχνολογίας μέσω της οποίας ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη ταχύτητα αλληλεπίδρασης και θετική εμπειρία που ένας άνθρωπος μπορεί να έχει όσο χειρίζεται καθημερινές συσκευές. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με τη Metavallon VC και την προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης της τεχνολογία μας και της επέκτασης των προϊόντων μας παγκοσμίως,” εξηγησε ο ιδρυτής της Think Silicon, Γιώργος Σιδηρόπουλος.

“Σήμερα η Think Silicon είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει λύσεις υψηλού επιπέδου υπολογιστικών γραφικών για φορητές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πυρήνες των μονάδων επεξεργαστών γραφικών και ελεγκτών απεικόνισης. Οι λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως ένα ψυγείο ή ένα ρολόι, να παρέχουν μια υψηλού επιπέδου εμπειρία χρήστη με επίπεδο γραφικής διεπαφής (UI) αντίστοιχης με τα έξυπνα κινητά και με ταχύτητες γραφικών επιπέδου gaming. Καθώς η τεχνολογία της εταιρείας μπαίνει στην αγορά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δουλέψουμε μαζί για την επέκταση της πελατειακής τους βάσης σε διαφορετικές γεωγραφίες και για τη δημιουργία ενός πρότυπου παγκόσμιου κέντρου υποστήριξης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας στο χώρο των ημιαγωγών στην Ελλάδα. Αναμένουμε και τις επόμενες σειρές προϊόντων της εταιρείας, που θα έρθουν να εξυπηρετήσουν μια βιομηχανία που αναμένεται να αλλάξει ριζικά στη σχέση λογισμικού/ υλικού καθώς και την ενεργοποίηση λύσεων σε επίπεδο πλατφόρμας,” ανέφερε η Μυρτώ ΠαπαθάνουPartner της Metavallon VC.

“Η ομάδα της Think Silicon έχει εξαιρετική εμπειρία στην παροχή καινοτόμων λύσεων σε σύστημα επί ψηφίδας (System on Chip) και λογισμικό για χαμηλής ενέργειας επεξεργασίας υπολογιστικών γραφικών. Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτόν τον χρηματοδοτικό γύρο και που υποστηρίζω τις προσπάθειες της εταιρείας για τη δημιουργία εξελιγμένων συστημάτων γραφικής διεπαφής (Graphical User Interface) που θα είναι προσβάσιμα από μια ευρεία βάση σχεδιαστών έξυπνων συσκευών” σχολίασε ο Χρήστος Μακιγιάμα, Πρόεδρος και ιδρυτής του Silicon Planet Corporation και ο οποίος συμμετέχει στον επενδυτικό γύρο καθώς και στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.