O Αντετοκούνμπο”τρέχει” στα δικαστήρια έμπορο-καλλιτέχνη για “μαϊμού” προϊόντα Greek Freak

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Νέα Υόρκη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέβαλε μήνυση στον Jinder Bhogal ο οποίος στην ιστοσελίδα του πουλάει ρούχα εμπνευσμένα από παίκτες του ΝΒΑ. 

Αντικείμενο της διαμάχης είναι η χρήση της έκφρασης “Greek Freak” η οποία αποτελεί το επίσημο παρατσούκλι του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, φράση η οποία έχει κατοχυρωθεί το 2018. Ο Αντετοκούνμπο υποστηρίζει στην μήνυση του πως ο Bhogal επωφελείται τόσο από το όνομα του όσο και από την επιτυχία των Bucks. 

Σύμφωνα με την μήνυση  που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο Bhogal ενήργησε με κακή πίστη “με σκοπό να δημιουργήσει σύγχυση και να παραπλανήσει τους καταναλωτές να πιστέψουν ότι αγοράζουν προϊόντα που συνδέονται ή επικυρώνονται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έναν από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς παίκτες του NBA”.

Η πλευρά του παίκτη υποστηρίζει πως o έμπορος δεν απάντησε στην επιστολή που του απεστάλη για να σταματήσει την πώληση των προϊόντων έως τις 3 Μαΐου ενώ ζητάει αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων στην οποία περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για απροσδιόριστες βλάβες και απαιτεί την άμεση παύση περαιτέρω πωλήσεων των προϊόντων με την επωνυμία Greek Freak

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ