Το 2024 θα κυκλοφορήσουν τα αυτόνομα οχήματα των BMW και Daimler

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα των BMW AG και Daimler AG θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν το 2024, και, σύμφωνα με δημοσίευμα, θα είναι ικανά να “πλοηγηθούν” σε αυτοκινητόδρομους από μόνα τους.

Πως θα είναι εξοπλισμένες οι BMW

Τα αυτοκίνητα θα εξοπλισμένα με το τέταρτο επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας και θα μπορούν να κινηθούν σε αυτοκινητόδρομο και να σταθμεύσουν χωρίς παρέμβαση του οδηγού, ο οποίος θα παραμένει πίσω από το τιμόνι. Οι BMW AG και Daimler AG, που θα συγκεντρώσουν 1,200 ειδικούς για αυτόν τον σκοπό, συζητούν επίσης την επέκταση της συνεργασίας τους με την ανάπτυξη τεχνολογίας robo-taxi για αστικές περιοχές, όπως δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπογραφή συμφωνίας για την αυτόνομη τεχνολογία

Οι Γερμανοί κατασκευαστές υπέγραψαν μια πρώτη συμφωνία για την αυτόνομη τεχνολογία τον Φεβρουάριο και με αυτήν την ανακοίνωση “τρέχουν” να προλάβουν ανταγωνιστές όπως τις Volkswagen και Ford. Τόσο η Daimler όσο και η BMW συνεργάζονται με άλλες εταιρείες για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων. Η BMW ξεκίνησε το 2016 να δουλεύει με τις Intel Corp, Mobileye NV και άλλους για την δημιουργία του οχήματος iNext, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021. Η Daimler ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για αυτόνομα οχήματα σε αστικές περιοχές σε συνεργασία με τον Robert Bosch GmbH.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ