Η αγορά κάνει αποτίμηση της κάλπης και ετοιμάζεται για νέο “ράλι”

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών είχε προεξοφληθεί από την αγορά από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες των Ευρωεκλογών, με το Χρηματιστήριο της Αθήνας να προχωράει σε ένα εντυπωσιακό ράλι που έφερε τον Γενικό Δείκτη σε απόσταση αναπνοής από τις 900 μονάδες. 

Αντίστοιχα εντυπωσιακή πορεία καταγράφει και το ελληνικό 10ετές, το οποίο σήμερα το πρωί “χτύπησε” νέο ρεκόρ, υποχωρώντας κατά 13 μονάδες βάσης, στο 2,02%, από το 2,03% που είχε βρεθεί την Παρασκευή,  Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 80 μονάδες μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ κινείται περίπου 200 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν πριν από έναν χρόνο. 

Από το πρωί το ελληνικό ταμπλό κινείται πτωτικά, κάτι αναμενόμενο καθώς πολλοί θέλησαν να κεφαλοποιήσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών με πιθανή υψηλή μεταβλητότητα, καθώς  είναι  ενδεχόμενο αρκετοί επενδυτές να επιδιώξουν την αποκόμιση κερδών, σε τραπεζικές ιδιαίτερα μετοχές.

Από εδώ και πέρα η αγορά αναμένεται να κινηθεί ανοδικά καθώς η εκλογή νέας κυβέρνησης θα ενεργοποιήσει τις εισροές κεφαλαίων που περίμεναν μια ισχυρή εντολή και αυτοδύναμη κυβέρνηση για να ενεργοποιηθούν. 

Το μεγάλο “στοίχημα” του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είναι να καταφέρει ν διατηρήσει την δυναμική του πρώτου εξαμήνου και να κλείσει το δεύτερο εξάμηνο διατηρώντας τα κέρδη του. 

Όπως αναμένεται και μετά τις πρώτες συνεδριάσεις που θα χαρακτηριστούν από υψηλή μεταβλητότητα, τόσο τα ξένα funds όσο και οι εγχώριοι επενδυτές θα στραφούν σε επιμέρους cases τα οποία είχαν “ανοίξει” το προηγούμενο διάστημα.

Αναμένεται υψηλή κινητικότητα σε κλάδους όπως τράπεζες, ενέργεια, υποδομές, υγεία αλλά και μεταφορές, αλλά κι επιχειρηματικές συνεργασίες, ενώ από τον ρυθμό που θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες θα εξαρτηθεί και η προσέλκυση νέων κεφαλαίων, τα οποία θα οδηγήσουν ακόμα πιο πάνω την ελληνική αγορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ