ΣΥΖΕΥΞΙΣ II: Ο δημόσιος τομέας εκσυγχρονίζεται με νέες τηλεπικοινωνιακές υποδομές

Το έργο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ II” έχει ως κύριο αντικείμενο την παροχή αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη.

Σκοπός είναι να συνδεθούν 34 χιλ. κτήρια φορέων του δημοσίου, με τις δημόσιες υπηρεσίες να μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους με ταχύτητες σύνδεσης έως 1 Gbps και με χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. Το έργο θα παρέχει στους δημόσιους φορείς τη δυνατότητα ασφαλούς χρήσης βίντεο, τηλεσυνεργασίας και mobile τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, η υλοποίησή του θα ανοίξει το δρόμο για παροχή νέων τηλεματικών υπηρεσιών.

Που θα ανατεθεί το έργο 

Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, οι οποίοι θα αναλάβουν τμήματα των εργασιών. Χθες, όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι, ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Cosmote, κλήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις-πλαίσιο με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Και οι τέσσερις εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο για τον παραπάνω σκοπό ενώ οι Cosmote, Vodafone και Wind υπέγραψαν συμφωνία – πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των μειοδοτικών εκτελεστικών διαγωνισμών και την τελική ανάθεση των έργων.

Όσον αφορά το κομμάτι των υποδομών που απαιτούνται για την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υποψήφιοι ανάδοχοι εδώ είναι η κοινοπραξία των ΟΤΕ – Space Hellas – Unisystems καθώς και της Logicom Solutions. Ανάδοχος για το έργο που αφορά το κέντρο δεδομένων και το κέντρο διασύνδεσης αναδείχθηκε η ΤΙ Sparkle ενώ για το έργο που αφορά τις κεντρικές υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο και τη διασφάλιση του επιπέδου ποιότητας, ανάδοχος αναδείχθηκε η κοινοπραξία των ΟΤΕ – Space – Unisystems – Intrasoft International.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ