Η Sony επενδύει 185 εκατ. δολάρια σε Tech Startups

Η Sony ανακοίνωσε ένα νέο fund περίπου 185 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα επενδύσει σε τεχνολογικές startups, όπως αναφέρει το TechCrunch.

Η Sony “τρέχει” το fund από το 2016, όμως τώρα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν και άλλοι επενδυτές. Στο fund, το οποίο ονομάζεται Innovation Growth Fund, συμμετέχει η Daiwa Capital Holdings — ο επενδυτικός βραχίονας της Daiwa Securities — ενώ μεταξύ των επενδυτών είναι οι Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Osaka Shoko Shinkin Bank και Mitsubishi UFJ Lease & Finance Company Limited. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Sony δεν αποκαλύπτει το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Με το προηγούμενο fund, η εταιρεία έκανε πάνω από 40 επενδύσεις και τώρα με το Innovation Growth Fund και τη συμμετοχή τρίτων επενδυτών, φιλοδοξεί να δώσει περισσότερα χρήματα και να “εστιάσει” κυρίως σε tech startups.

Ένας μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της να “βγουν” στο χρηματιστήριο, και εδώ είναι που η εξειδίκευση της Daiwa θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Επιπλέον, με το fund, η εταιρεία σκοπεύει να δικτυωθεί με γνωστούς ερευνητικούς φορείς και άλλες τεχνολογικές εταιρείες και να βοηθήσει τις Startups τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ