Όταν ο Αλέξης έγινε Ζωή!

Το καλοκαίρι του 2015 όλοι ήμασταν στα “κόκκινα” με αφορμή φυσικά τις επιλογές της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να μιλά! 

Θυμάμαι λοιπόν, σαν εχθές, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τότε πρόεδρο της Βουλής, σε μια συνέντευξη της, στον ΣΚΑΙ και στην Σία Κοσιώνη, η οποία σε μια άβολη για αυτή ερώτηση επέλεξε να “επιτεθεί” προσωπικά στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού, κάνοντας αναφορά στην προσωπική της ζωή! 

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, εμού συμπεριλαμβανομένου, την ίδια τακτική ακολούθησε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εχθές το βράδυ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά. Έτσι λοιπόν σε μια – άβολη για αυτόν ερώτηση – απάντησε επί προσωπικού στη Σία Κοσιώνη “φωτογραφίζοντας” την οικογένεια του συζύγου της! 

Η επιλογή αυτή του Αλέξη Τσίπρα, όπως και αυτή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πριν από τέσσερα χρόνια μόνο ως χυδαία μπορεί να χαρακτηριστεί και δυστυχώς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν είσαι πρωθυπουργός! 

Είναι χυδαίο γιατί γίνεται απέναντι σε ένα πρόσωπο που στο δημόσιο λόγο της είναι εξαιρετικά προσεκτική και έχει προστατεύσει με ιδιαίτερη θέρμη την προσωπική της ζωή και φυσικά γιατί και η ίδια δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απαντήσει ανάλογα! 

Δυστυχώς ο κ. Πρωθυπουργός απογοήτευσε πολλούς, ακόμη και από το ακροατήριο του, με την επιλογή να “επιτεθεί” επί προσωπικού σε ένα πρόσωπο – και μάλιστα μια γυναίκα – που ποτέ δεν έχει δώσει κάποιο δικαίωμα! Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως η αναφορά του κ. Τσίπρα έγινε για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, αυτό της αποφυλάκισης των δολοφόνων της 17Ν. 

Δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας μας θύμισε την παλαιά του συντρόφισσα την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ