Deutsche Telekom: Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Roumania

Ο Γερμανικός όμιλος Deutsche Telekom μπορεί να πουλήσει τις επιχειρηματικές γραμμές της ρουμανικής θυγατρικής ξεχωριστά προκειμένου να επιταχύνει την διαδικασία.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν
μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες

Κάτω από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, η τοπική ομάδα τηλεπικοινωνιών RCS & RDS θα μπορούσε να αναλάβει την καλωδιακή επιχειρηματική γραμμή της Telekom Romania, η Orange θα μπορούσε να αναλάβει τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας, ενώ το σταθερό δίκτυο (τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο) θα είχε πουληθεί σε ρωσικό επενδυτικό ταμείο το οποίο θα αντιπροσωπευόταν από τον Βούλγαρο επενδυτή Spas Roussev, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε τρεις μήνες περίπου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει την Telekom της Ρουμανίας μέσα από τον ελληνικό όμιλο ΟΤΕ, και τρεις πιθανοί αγοραστές έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά γρήγορα καθώς ο γερμανικός όμιλος βιάζεται να ολοκληρώσει την έξοδο της από την Ρουμανία. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες.

Η Telekom θέλει 1 δισ. ευρώ για τις μετοχές της ενώ το Ρουμανικό κράτος (το οποίο είναι ο άλλος κύριος μέτοχος της Telekom Romania) είναι κάπως λιγότερο αισιόδοξο και αναμένει στα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Γερμανική Telekom κρατάει το 54% της Telekom Romania, με τις υπόλοιπες μετοχές να είναι κρατικής περιουσίας. Η κινητή τηλεφωνία Telekom Romania Mobile Communications ανήκει κατά 70% στην Telekom Romania ενώ ο ελληνικός όμιλος ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 30%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ