Η μεγάλη παιδική χαρά των gamers

Στριμωχτήκαμε, σπρωχτήκαμε, φωνάξαμε, ανταγωνιστήκαμε, αγκαλιαστήκαμε, γελάσαμε ο ένας με τον άλλο άλλα πάνω από όλα περάσαμε καλά και κερδίσαμε όλοι στο XboxArenaFestival από τον Κωτσόβολο και την Vodafone.

Με δωρεάν είσοδο για όλους, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στο Gazi Music Hall πραγματοποιήθηκε το XboxArenaFestival όπου το διοργάνωνε η Vodafone με την παρουσία πολλών εταιρειών όπως η LG, Alienware, Lenovo, Asus, η Hewlett Packard αλλά και φυσικά ο Κωτσόβολος.

Στο χώρο του Gazi Music Hall υπήρχε ένα πλήθος από νέα εντυπωσιακά gaming desktops (όπως το project 5 liquid), laptops (Zephyrus S GX701) αλλά και κονσόλες xbox one με παιχνίδια όπου παίζει κάθε κλασσικός gamer από Fifa έως και Mortal Kombat. Τις κονσόλες και τα pc τα είχαν φέρει οι εταιρείες που ήταν χορηγοί στο event όπου όλος ο κόσμος είχε την δυνατότητα να τα δοκιμάσει αλλά και να μάθει περισσότερα για αυτά.

Το XboxArenaFestival ξεκινούσε από τις 9:00 το πρωί και τελείωνε στις 23:00 το βράδυ αλλά με ένα πρόγραμμα στο οποίο αγαπημένα πρόσωπα, influencers, bloggers και πολλοί άλλοι μίλησαν για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, τον χώρο του gaming αλλά και πως μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει αυτό που θέλει με την βοήθεια της τεχνολογίας. Παρουσιαστές του προγράμματος ήταν η Ελένη Βουλγαράκη και η Ilenia Williams. 

Αφού ο κόσμος είχε την δυνατότητα να παίξει στις κονσόλες και στα pc παράλληλα έτρεχαν και διαγωνισμοί όπου κλήρωναν πολλά δώρα σε συνεργασία με τις εταιρείες που ήταν στο event. Συγκεκριμένα υπήρχαν τουρνουά Fifa 19, PES 19, Mortal Kombat 11, League of Legends αλλά και Fortnite. Πλήθος ατόμων έλαβε συμμετοχή αλλά μόνο λίγα άτομα είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν αυτά τα μοναδικά δώρα. Όμως δεν έφυγαν όλοι χαμένοι διότι οι εταιρείες χάριζαν μικρά δώρα σε αυτούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν.

Από την άλλη στο live stage του XboxArenaFestival αρκετά γνωστά ελληνικά gaming sites έκαναν την παρουσία τους όπου έδιναν συμβουλές από το πως να γίνεις ένας καλό gamer μέχρι και το πως να φτιάξεις το δικό σου pc. Στη συνέχεια αρκετές προσωπικότητες από το ελληνικό Youtube community κατέλαβαν την σκηνή του XboxArenaFestival όπου και μίλησαν για τις εμπειρίες τους με το gaming, το πως έχουν καταφέρει να είναι στη θέση που βρίσκονται τώρα αλλά και γενικά αλληλεπιδρούσαν με το κοινό μέσω ερωτήσεων.

Εταιρείες όπως η Vodafone κατέλαβαν το live stage του event όπου και με το σλόγκαν “Lagging is not an option” μίλησαν στο κοινό για το πως το Vodafone Fiber μπορεί να κάνει καλύτερη την εμπειρία του ίντερνετ και να μην “κολλάει” κανένας όταν παίζει διάφορα Online παιχνίδια. Επίσης η vodafone έδωσε και ένα από τα μεγάλα βραβεία της βραδιάς στο νικητή του τουρνουά Fortnite αλλά και στο νικητή του τουρνουά Pubg ένα ταξίδι στην Κολωνία για να παρακολουθήσουν ζωντανά το θρυλικό gaming event ESL ONE.

Αυτό όμως που έκλεψε την εντύπωση όλων ήταν η Asus όπου παρουσίασε το νέο της Laptop και συγκεκριμένα το Zephyrus S GX701 σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά laptop ειδικά σχεδιασμένο για gamers.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι νικητές των τουρνουά που έτρεχαν παράλληλα με το πρόγραμμα του event κερδίζοντας δώρα από κονσόλες έως και gaming καρέκλες και οθόνες.

Δεν θα έλειπε όμως και από την βραδιά διαγωνισμός cosplay όπου αρκετοί καλλιτέχνες πήραν μέρος με τις δημιουργίες τους βασισμένες πάνω σε αγαπημένους τους χαρακτήρες καταφέρνοντας να τους “φέρουν στη ζωή” με έναν μοναδικό τρόπο αφήνοντας το κοινό έκπληκτο με την παρουσίαση τους.

Το μεγάλο βραβείο της βραδιάς το μοίρασε ο Κωτσόβολος με το παιχνίδι του Run2Win. Το παιχνίδι ήταν το εξής, ο παίχτης μέσα από motion sensor συσκευή έπρεπε να τρέξει και να περάσει τον αντίπαλο του τερματίζοντας πρώτος όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Αυτοί που κατάφεραν και έκαναν το καλύτερο χρόνο ήταν δύο άτομα όπου ο Κωτσόβολος τους επιβράβευσε με ένα ηλεκτρικό πατίνι στον καθένα.

Τέλος η βραδιά έκλεισε με τον Μιχάλη Κουϊνέλη, ή αλλιώς γνωστό σε όλους Stavento, όπου και τραγούδησε αρκετές από τις επιτυχίες του κλείνοντας το gaming πρόγραμμα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ