Τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Bank Ρουμανίας μπήκαν στο Χρηματιστήριο

Η έκδοση ομολόγων ABR24E, η οποία είναι και η πρώτη που γίνεται χώρα, είναι συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ όπως δήλωσε το BVB σε δελτίο τύπου.

Η έκδοση περιλαμβάνει 2.000 ομόλογα αξίας 100.000 ευρώ το καθένα και φέρει κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor έξι μηνών + 1,5% ετησίως. Ανάδοχος της έκδοσης είναι Barclays Bank, ενώ συμμετείχε και η Alpha Finance Romania. 

Τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δήλωσε ότι έχει επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ στο καλυμμένο ομόλογο της Alpha Bank Romania. Τα ομόλογα της Alpha Bank, τα οποία έχουν πενταετή διάρκεια και πληρώνουν κουπόνι κυμαινόμενου επιτοκίου, υποστηρίζονται από στεγαστικές υποθήκες υψη΄λής αξίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αναμένεται να χαρακτηριστούν Baa2 από την Moody’s, δήλωσε τότε η ΕΤΑΑ.

Τον Απρίλιο, η Alpha Bank Ρουμανία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει πρόγραμμα επιτοκίων ομολόγων ύψους 1 δισ. Ευρώ στη Ρουμανία στα χρηματιστήρια του Λουξεμβούργου και του Βουκουρεστίου.

Η Alpha Bank Romania ιδρύθηκε το 1993 ως Banca Bucuresti από τον Όμιλο Alpha Bank της Ελλάδας και την ΕΤΑΑ. Στις αρχές του 2000, η ​​Banca Bucuresti μετονομάστηκε σε Alpha Bank Romania για να υπογραμμίσει τη συμμετοχή της στην ομάδα. Η τράπεζα σημείωσε μεικτό κέρδος 20,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2018. Στα τέλη του 2018 λειτουργούσε 130 καταστήματα στη Ρουμανία και απασχολούσε 1,97 εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ