Facebook και Google δημιουργούν δείκτες αξιολόγησης για την τεχνητή νοημοσύνη

Μια κοινοπραξία 40 τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google, συνεργάζονται για να «κυκλοφορήσουν» ένα σύνολο κριτηρίων αξιολόγησης για την τεχνητή νοημοσύνη.

Αξιολογώντας τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης με βάση αυτούς τους δείκτες, οι εταιρείες στον τομέα θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τις βέλτιστες λύσεις για τα προϊόντα τους και, σύμφωνα με την κοινοπραξία, ονόματι MLPerf, θα έχουν την αυτοπεποίθηση ότι αναπτύσσουν τις σωστές λύσεις.

Οι δείκτες, που ονομάζονται MLPerf Inference v 0.5, βασίζονται σε τρεις κοινούς στόχους της εκμάθησης μηχανών: Ταξινόμηση εικόνας, ανίχνευση αντικειμένων και υπολογιστική μετάφραση. Δεδομένων των διαφορετικών ικανοτήτων επεξεργασίας των διαφόρων συσκευών, θα υπάρχουν ξεχωριστά κριτήρια για κάποιες πλατφόρμες, όπως smartphones, servers και chips.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός πρόεδρος της MLPerf, Peter Mattson, είπε, «Δημιουργώντας κοινούς δείκτες για την αξιολόγηση λογισμικού μηχανικής μάθησης, επιταχυντών hardware,  πλατφορμών cloud και άλλων, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και οι μικρότερες εταιρείες, δημιουργούμε έναν θεμιτό ανταγωνισμό».

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ