Qualcom και Intel “παρακάμπτουν” το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Huawei

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, βρήκαν τρόπους να παρακάμψουν την απαγόρευση εξαγωγών προς την Huawei που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση και να συνεχίσουν ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες με την κινεζική εταιρεία.

Η Wall Street Journal (WSJ) αναφέρει ότι οι Micron TechnologyQualcomm και Intel έχουν ξαναρχίσει αποστολές ορισμένων προϊόντων στην Huawei χωρίς να παραβιάζουν τους κανονισμούς των ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ON Semiconductor, εξετάζουν τρόπους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Σημειώνεται ότι η Huawei ξόδεψε 11 δισ. δολάρια το 2018, όμως, όπως είναι γνωστό, μπήκε στη “μαύρη λίστα” από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία τον Μάιο απαγόρευσε σε αμερικανικές εταιρείες να πωλούν εξοπλισμό και προϊόντα στην Huawei.

Οι εταιρείες όμως φαίνεται ότι θέλουν να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με τον κινεζικό κολοσσό και αναζητούν (και βρίσκουν) τρόπους να παρακάμψουν τον κανονισμό. Πώς; Όπως αναφέρει επίσης η Wall Street Journal, υπάρχουν δύο δρόμοι. Αρχικά, η απαγόρευση δεν “αφορά” αποστολές προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί σε άλλες χώρες. Έτσι οι εταιρείες εξάγουν νόμιμα προϊόντα εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευαστεί (έστω κατά 25%) στις ΗΠΑ. Επίσης, από το εμπάργκο απαλλάσσονται όσα προϊόντα είναι non-domestic, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να τα χαρακτηρίζουν ως τέτοια και να πραγματοποιούν τις εξαγωγές.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ