Bill Gates:”Το μεγαλύτερο μου λάθος είναι ότι άφησα το Android να κερδίσει την αγορά”

“Το μεγαλύτερο λάθος μου είναι οποιαδήποτε κακή διαχείριση συνέβαλε στο να μην γίνει η Microsoft ό,τι είναι το Android”, δήλωσε ο Bill Gates σε συνέντευξή του, εκφράζοντας τη λύπη του για την αποτυχία της Microsoft να κυριαρχήσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Όταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο Android εμφανίστηκε το 2008, η πλατφόρμα της Google έγινε μια εναλλακτική λύση για το iPhone, το οποίο κυκλοφόρησε το 2007. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά τελικά απέτυχε, να προσαρμοστεί στον ανταγωνισμό.

Το 2010, όταν η εταιρεία λάνσαρε το Windows Phone 7, ήταν πια πολύ αργά για να “κερδίσει” το κοινό. Η Microsoft κατείχε ένα μικρό μερίδιο της αγοράς για κάποια χρόνια και εν τέλει σταμάτησε να υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα το 2017.

“Το Android είναι η standard πλατφόρμα τηλεφώνου, εκτός της Apple”, ανέφερε ο Gates αργότερα στη συνέντευξη. “Ο νικητής τα παίρνει όλα. Αν είσαι εκεί με τις μισές εφαρμογές ή με το 90% αυτών των εφαρμογών, είσαι στο δρόμο σου προς την ολοκληρωτική καταστροφή. Υπάρχει χώρος μόνο για έναν”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι ο Gates είχε αποσυρθεί από την θέση του CEO στην Microsoft, το 2000. Συνέχισε ως part-time πρόεδρος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού για πάνω από μια δεκαετία, αλλά παραιτήθηκε από αυτές τις θέσεις για να επιδιώξει φιλανθρωπικό έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ