Αυτοί είναι οι μισθοί στην Ελλάδα σήμερα

Πόσο πληρώνονται τελικά οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα; Ποια είναι τα πιο “καλοπληρωμένα” επαγγέλματα και, αυξάνονται οι μισθοί χρόνο με τον χρόνο;

Η Randstad απαντά σε αυτά τα ερωτήματα μέσω μιας έρευνας που πραγματοποίησε για τις τάσεις και εξελίξεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Η έρευνα, που διεξήχθη από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019, εστιάζει στη στρατηγική ανθρώπινων πόρων, στις πρακτικές στελέχωσης προσωπικού, στη διατήρηση ταλέντων και στα πακέτα παροχών.

Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 433 στελέχη με σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και ανώτατα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, από εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς στην Ελλάδα.

Από τις εταιρείες που συμμετείχαν, περισσότερες από τις μισές ανέφεραν ότι οι μισθοί τους αυξήθηκαν σε σύγκριση με το 2018. Λιγότερο από το 1% των συμμετεχόντων ανέφεραν μειώσεις μισθών κατά το περασμένο έτος.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι οι μισθοί που προσφέρουν βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τω ανταγωνιστών τους, ενώ το ένα τέταρτο εκτιμά ότι προσφέρουν υψηλότερους μισθούς.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις μισθολογικές διαφορές ανά κλάδο, η έρευνα της Randstad δείχνει ότι οι υψηλότεροι μισθοί πληρώνονται στον τομέα των χρηματοοικονομικών & λογιστικής και της τεχνολογίας, ενώ οι χαμηλότερα αμειβόμενες θέσεις ανήκουν στους τομείς των υποστηρικτικών υπαλλήλων και στον ασφαλιστικό τομέα.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ