ΜΕΓΑ: Εμπιστεύθηκε την ICON Systems για το έργο των χαρτοκιβωτίων

Το μεγαλύτερο έργο διακίνησης και παλετοποίησης χαρτοκιβωτίων στην Ελλάδα ολοκληρώνει η ICON Systems μέλος του ομίλου εταιρειών Acmon. Το έργο πραγματοποιήθηκε για την ΜΕΓΑ Α.Ε., η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο εργοστάσιο της ΜΕΓΑ Α.Ε. στις Αχαρνές, παράγεται και συσκευάζεται σε χαρτοκιβώτια μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων. Η ανάγκη που προέκυψε μετά από μεγάλη επέκταση στο παραγωγικό και αποθηκευτικό τομέα του εργοστασίου, ήταν η παραλαβή και η ασφαλής μεταφορά των συσκευασμένων σε χαρτοκιβώτια προϊόντων από δώδεκα γραμμές παραγωγής σε διαφορετικά κτίρια, σε συγκεκριμένο χώρο που μας διατέθηκε εντός του χώρου Αποθήκευσης με σκοπό την αυτόματη παλετοποίηση.

Το σύστημα είναι εναέριο με συνολικό μήκος μεταφορικών ταινιών και ραουλοδρόμων άνω των 600 μέτρων και τροφοδοτείται από δώδεκα αναβατόρια.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα διακίνησης και παλετοποίησης σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς της ICON. Το σύστημα είναι εναέριο με συνολικό μήκος μεταφορικών ταινιών και ραουλοδρόμων άνω των 600 μέτρων και τροφοδοτείται από δώδεκα αναβατόρια. Τα χαρτοκιβώτια φθάνουν σε δύο σταθμούς παλετοποίησης με ταχύτητα 40χαρ./min ανά σταθμό όπου με κατάλληλα 3D scanners γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος και στη συνέχεια με τη χρήση bar code readers και με sorter του οίκου Intralox γίνεται ο διαχωρισμός αυτών ανά κωδικό.

Τέσσερις ρομποτικοί βραχίονες του οίκου KUKA με ειδικά σχεδιασμένες αρπάγες αναλαμβάνουν την παλετοποίηση και στη συνέχεια κεντρικό σύστημα περιτύλιξης και τοποθέτησης γωνιών του οίκου Robopac τυλίγει τις παλέτες. Τέλος, η χρήση αισθητήρων και καμερών αυτόματης καταγραφής εξασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ