Δομαζάκης: Φέρνω Στρατηγικό επενδυτή – Αύριο το πόρισμα της PWC για την Creta Farms

Την ύπαρξη στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα “βάλει” 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας Κωνσταντίνος Δομαζάκης. 

Όπως δήλωσε ο κ. Δομαζάκης, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα χρήματα στην εταιρεία είναι, σύμφωνα με την πρόθεση του Στρατηγικού Επενδυτή να επιστρέψει ο ίδιος στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Όπως ανέφερε ο κ. Δομαζάκης, το όνομα του επενδυτή θα αποκαλυφθεί άμεσα στις τράπεζες, ενώ η πρόθεση του πιστοποιείται από την ύπαρξη Letter of Intent. 

Όπως τόνισε ο κ. Δομαζάκης, είναι θετικός στις απαιτήσεις των τραπεζών, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται η τοποθέτηση CRO και CFO, η παρουσία εκπροσώπου των τραπεζών στο Δ.Σ. της εισηγμένης, η επιστροφή των σημάτων και των πατεντών από την κυπριακή Novaplot στην μητρική, αλλά και η πραγματοποίηση διαχειριστικού έλεγχος σε βάθος 15ετίας στην εταιρεία.

Όπως τόνισε, και ο ίδιος έχει καταθέσει άιτημα διαχειριστικού ελέγχου στο Πρωτοδικείο ενώ έχει παρουσιάσει το 5ετές Business Plan ανάκαμψης της Creta Farms, το οποίο προβλέπει σε βάθος χρόνου τζίρο 170 εκατ. ευρώ, EBITDA 30 εκατ. ευρώ, αλλά και επιχειρησιακές επεκτάσεις στο εξωτερικό. 

«Οι τράπεζες θα εμπιστευθούν αυτόν που θα τους δώσει τη λύση για να διασφαλίσουν τα χρήματά του» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης

O πρώην Διευθύνοντας Σϋμβουλος της εταιρείας δεν δίστασε να στρέψει τα “πυρά” της κακοδιαχείρισης στον αδερφό του αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ όπως υποστηρίζει από την στιγμή που έφυγε από την εταιρεία, αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας και διανομής με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η θέση της στην αγορά. 

Τέλος, και σχετικά με το ποσό των 11,5 εκατ. ευρώ τα οποία υποστηρίζει πως έχει δανείσει στην εταιρεία, Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας το πόρισμα της PWC σχετικά με το ποσό αυτό. Όπως υποστηρίζει ο κ. Δομαζάκης, η PWC έχει καθυστερήσει την δημοσίευση του πορίσματος της καθώς, όπως υποστηρίζει, έχει τα στοιχεία και τις αποδείξεις των καταθέσεων του εδω και καιρό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ