Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το φαινόμενο Airbnb

Ημιυπόγειο στην περιοχή της Κυψέλης, για χρόνια υπό εγκατάλειψη, ανακαινίσθηκε πλήρως και είναι  έτοιμο να νοικιασθεί στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων.

Από μια εστία μόλυνσης καθώς για χρόνια ήταν με ανοικτά παράθυρα, είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο τώρα ομορφαίνει όλο  το τετράγωνο, λέει στο emeatimes γείτονας της περιοχής.

Ισόγειο χώρος στο κέντρο για χρόνια ανοίκιαστος μετατράπηκε σε μια εταιρία φύλαξης αποσκευών για όσους κάνουν late check out και δεν μπορούν να αφήσουν τις βαλίτσες τους στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει.  Χώρος που για χρόνια ήταν ανοίκιαστος στην περιοχή του Μετς μετατρέπεται σε καθαριστήριο με αυτόματα πλυντήρια για ενοικιαστές airbnb.

Μερικά μόνον από τα δεκάδες παραδείγματα που η άνθηση που γνωρίζει το φαινόμενο της ενοικίασης  βραχυχρόνιων πλατφορμών ενοικίασης διαμερισμάτων διαχέουν τον πλούτο και συμβάλουν καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της airbnb περισσότερα από 2,1 εκατ. άτομα φιλοξενήθηκαν το 2018 σε βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών της Airbnb στην Ελλάδα, με το 1,8 εκατ. να είναι ξένοι  επισκέπτες και οι υπόλοιποι Έλληνες, με αποτέλεσμα να προκύπτει ότι η Airbnb έφερε το 5,5% των ξένων στη χώρα μας!

Ο συνολικός αριθμός των καταχωρισμένων προς βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στην Ελλάδα στις του 2019 ανερχόταν στα 91.000 από τα οποία οποίων το 85% περίπου είναι ολόκληρες κατοικίες και το 15% ιδιωτικά δωμάτια εντός κατοικιών. Ο αριθμός των ακινήτων εμφανίζεται αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η μέση ηλικία των Ελλήνων ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν την Airbnb για να ενοικιάζουν τα ακίνητά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Καθημερινή, είναι τα 46 έτη πανελλαδικά και τα 43 για την  Αθήνα. Η μέση διάρκεια κάθε μίσθωσης είναι 4,1 μέρες πανελλαδικά και 3,6 μέρες για την Αθήνα. Να
σημειωθεί πως στην Αθήνα το ποσοστό των Αμερικανών ταξιδιωτών είναι ακόμα μεγαλύτερο από το πανελλαδικό, με το 20% των 602.000 να προέρχεται από τις ΗΠΑ. Ακολουθούν οι Έλληνες με 10% και οι Γάλλοι επίσης με 10%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ