Τι επιτέλους συμβαίνει με την ΔΕΗ;

του Γιάννη Διονάτου

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας σύμφωνα με εκτιμήσεις και δημοσιεύματα εδώ και μήνες που κορυφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο παρά πέντε της χρεωκοπίας.

Η μετοχή υποχωρεί, οι ανησυχίες εντείνονται καθώς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Επιχείρησης και η ρευστότητα της να είναι σε σημεία δραματικά.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  Μανόλης Παναγιωτάκης μιλά για συγκυριακές ζημιές και στην ουσία ότι δεν τίθεται κανείς κίνδυνος.

Το αρνητικό όμως σερί στον ισολογισμό της επιχείρησης που πέρσι άγγιξε το ύψος των 900 εκατ. ευρώ και προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζεται και ουδείς γνωρίζει πόσο μακριά μπορεί να πάει.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς με τόσα “δραματικά” δημοσιεύματα για μιας από τις κορυφαίες εταιρίες της χώρας που συνδέεται και με τον νευραλγικό τομέα της ενέργειας κανείς πραγματικά αρμόδιος δε έχει προβεί σε μια επίσημη και αναλυτική ενημέρωση στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κατοικούν σε αυτήν την χώρα.

Τι συμβαίνει επιτέλους;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ