Developing Skills, Unlocking your Talent: Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΚΕΠΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Developing Skills, Unlocking your Talent” (Skills4MSEs) από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), με την ευκαιρία έναρξης του έργου “Building communities of knowledge for competitive MSEs”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Balkan-Mediterranean Cooperation Programme 2014 – 2020”.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στους χώρους του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thessτην περασμένη Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς σε επαγγελματικές δεξιότητες, είτε αυτές αφορούν στην οικοδόμηση των λεγόμενων ήπιων / μαλακών δεξιοτήτων (soft skills), είτε των πολύ δημοφιλών δεξιοτήτων τεχνολογίας (IT skills).

Την εκδήλωση “άνοιξε” ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εμμανουήλ Στειακάκης, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το επίπεδο ψηφιακής νοημοσύνης μαθητών από σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η Γεωργία Τσιαμαντά, ιδρύτρια και Education Manager της Golden Gate Pro, αναφέρθηκε στις ψηφιακές δεξιότητες και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν σε αυτές. Ο Μιχάλης Τζήκας, Senior Frontend Developer στην εταιρία Schoox, αναφέρθηκε στην αξία του προγραμματισμού (coding) στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων και στην σημασία του ως η επόμενη διεθνής γλώσσα.

Στο γιατί πρέπει να επενδύσουμε σε ήπιες δεξιότητες, απάντησε η Φύλλις Γαβριηλίδου, Συγγραφέας, Podcaster, Ειδική Meta-Μάθησης και Παραγωγικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η μόνη “σταθερά” στο  κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι μας, είναι η συνεχής αλλαγή. Τη σπουδαιότητα των ήπιων δεξιοτήτων τεκμηρίωσε και ο Θεράπων Φάκας, Life & Business Coach, μέσα από μία βιωματική προσέγγιση προς τους συμμετέχοντες.

Συνοψίζοντας, ο Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, επεσήμανε ότι επί της ουσίας, το έργο “Building communities of knowledge for competitive MSEs” έχει δομηθεί για να υποστηρίξει όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές και ήπιες δεξιότητές τους.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διασυνοριακής δομής μάθησης με την παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης και άλλων εργαλείων υποστήριξης για υπάρχουσες και δυνητικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε φυσική μορφή.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ