Αλέξη δεν είσαι πρόεδρος του 15μελούς!

του Γιάννη Διονάτου

Σε μια κίνηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ με αφορμή τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Η βασική κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι πως δεν υπήρχε ενημέρωση των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως όλη αυτή η “παράσταση” στήθηκε με βασικό σκοπό, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να “κερδίσει” μερικούς “πόντους” απευθυνόμενη στο δικό της – κυρίως – κομματικό ακροατήριο. 

Ωστόσο κανείς από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, πως κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα προσεγγίζουμε με διάθεση χαλαρή και με γνώμονα το προσωπικό όφελος. 

Τα θέματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια της χώρας απαιτούν ευαίσθητους χειρισμούς και κυρίως συναίνεση με τα κόμμα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα με αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όλες οι δημοσκοπήσεις, σε λιγότερο διάστημα τους ενός μηνός, το θέλουν να είναι αυτό στη θέση της κυβέρνησης. 

Είναι λυπηρό ακόμη και σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας να συμπεριφέρεται λες και είναι πρόεδρος του 15μελούς.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ