Η Seat μπαίνει στα ενοικιαζόμενα πατίνια

Στο Mobile World Congress, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο στην Μπαρτσελόνα, η SEAT ενημέρωσε ότι θα είναι η κύρια μάρκα στην στρατηγική αστική μονάδα του ομίλου της Volkswagen. Με αυτή την έννοια, η εταιρεία εδραίωσε τη δέσμευσή της στην ηλεκτρική κινητικότητα τελευταίου μιλίου με την ανακοίνωση συμφωνίας εταιρικής σχέσης με την ηλεκτρική kicksharing start-up UFO, μέσα από την XMOBA με τη νέα SEAT eXS της Segway.

Η SEAT κάνει ένα ακόμη βήμα ανακοινώνοντας ότι επεκτείνει την συνεργασία της με την UFO με πρωτοβουλία στη Μάλαγα για να βελτιώσει την αστική μικρο-κινητικότητα της πόλης, μια κίνηση που ακολουθείται από τα καλά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τους δύο πρώτους μήνες μετά την  εκτόξευση της στη Μαδρίτη, όπου τώρα έχει 13.000 χρήστες.

O διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων της SEAT Lucas Casanovas τόνισε ότι: “η SEAT eXS είναι το πρώτο ειδικό όχημα σχεδιασμένο από τη SEAT για να κυκλοφορεί ο κόσμος στη πόλη με τρόπο που θα είναι βιώσιμος, διασκεδαστικός και ευκίνητος. Όπως στοχεύουμε να συμβάλουμε στην βελτίωση της κινητικότητας σε μεγάλες πόλεις, η συνεργασία μας με την UFO είναι ένα φυσικό βήμα στο στόχο μας για να εδραιώσουμε τη θέση μας ως δείκτη αναφοράς για την μικρο-κινητικότητα”.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της UFO Mario Marín τόνισε και εκείνος ότι: “είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το όραμα που ενέπνευσε της συνεργασία ανάμεσα στη SEAT και την XMOBA σε περισσότερες πόλεις – να ενισχύσουμε την κινητικότητα και να βοηθήσουμε στο να χτίσουμε πόλεις του μέλλοντος, με πιο ομαλή κυκλοφορία και μικρότερο αποτύπωμα οχημάτων. Σήμερα κατευθύνουμε την συνεργασία μας στη Μάλαγα, μια πρωτοποριακή πόλη από την άποψη της μικρο-κινητικότητας και παράδειγμα για το πώς θα ενσωματωθούν οι νέες μορφές κινητικότητας στις πόλεις του μέλλοντος.

Σε συνεργασία με ινστιτούτα και το κοινό 

Η SEAT συνεχίζει τις στενές συνεργασίες με τις αρχές ακούγοντας τους εκπροσώπους των δημόσιων οργανισμών για να αποκτήσουν γνώσεις για το όραμα τους για την κινητικότητα στις μεγάλες πόλεις και να δημιουργήσουν συνέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση της κινητικότητας στα κέντρα των πόλεων.

Με αυτή την έννοια, η εταιρεία υποστηρίζει την πρωτοβουλία του λιμανιού της Μάλαγα δια του οποίου υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ στο περιβάλλον για τα eXS, σύμφωνα με το στόχο ενίσχυσης της δέσμευσης της εταιρείας στο να ενσωματώσει αυτό το νέο μέσο μεταφοράς με τον πλέον οργανωμένο τρόπο και να συμβάλει στη δημόσια ασφάλεια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της XMOBA Arantxa Alonso διευκρίνισε ότι: Επεκτείνοντας την συνεργασία μας με την UFO μας έδωσε μια ώθηση στη XMOBA και επιβεβαιώνει την αφοσίωση μας στο να γίνουμε κορυφαίος παίκτης στο τομέα της μικρο-κινητικότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε αυτό το μοντέλο της συνεργασίας και καινοτομίας με στόχο την περαιτέρω προώθηση λύσεων που βελτιώνουν την αστική κινητικότητα στις μεγάλες πόλεις. Παλεύουμε να συνεχίσουμε να εξάγουμε αυτές τις καινοτομίες σε άλλες πόλεις σε εθνικό και διεθνή επίπεδο”.

Βελτιώνοντας την εμπειρία της μικρο-κινητικότητας

Η XMOBA ενθαρρύνει την UFO να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην πόλη της Μάλαγα, όπου θα λειτουργεί με την υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου, προφέροντας μια βιώσιμη εναλλακτική της αστικής κινητικότητας. Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους και σε άλλες πόλεις αναλόγως όμως πως εξελιχθεί, πάντα όμως σε συνεργασία με δημόσιες διοικήσεις.

Μέσα από αυτή την συμφωνία συνεργασίας, η XMOBA αναλύει τα δεδομένα κινητικότητας της υπηρεσίας με σκοπό να κερδίσει περισσότερες πληροφορίες για την αστική μικρο-κινητικότητα με σκοπό να αναπτύξει λύσεις που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ