Η General Electric ψάχνει αγοραστή για πάνω από 100 Startups στις οποίες έχει επενδύσει

Η GE Ventures αναζητά αγοραστή για πάνω από 100 Startups που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό της, σε μια προσπάθεια της General Electric να θέσει τα χρέη της υπό έλεγχο, αναφέρει το CNBC.

Ο επενδυτικός βραχίονας, ο οποίος ξεκίνησε το 2013, βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλα Ventures και ομίλους που επενδύουν σε αυτές τις εταιρείες. Η GE Ventures προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Lazard να διαχειριστεί τη διαδικασία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η GE βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με χρέη ύψους 110 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet, και είναι επίσης υπό έρευνα για τις λογιστικές της πρακτικές.

Η GE Ventures έχει επενδύσει σε μια σειρά Startups που ασχολούνται με τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει την Evidation Health, η οποία επικεντρώνεται στις κλινικές μελέτες, την Verana Health, μια εταιρεία επιστημών ζωής που επικεντρώνεται στον ασθενή και την Upskill, που αναπτύσσει λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας.

Η πώληση ενός χαρτοφυλακίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη γιατί ο αγοραστής πρέπει να αναλάβει όχι μόνο τις εταιρείες που έχουν έλξη στην αγορά, αλλά και εκείνες που δεν πάνε τόσο καλά. Η GE, διευκρίνισε μάλιστα στους πιθανούς αγοραστές ότι δεν επιθυμεί να πουλήσει τις επενδύσεις της ξεχωριστά, αλλά ότι θα προτιμούσε να «δώσει» ολόκληρο το portfolio της και ιδανικά να βρει ένα «σπίτι» για τους υπόλοιπους συνεργάτες της.

«Ενώ δεν μπορούμε να σχολιάσουμε συγκεκριμένα αυτή τη διαδικασία, παραμένουμε δεσμευμένοι να στηρίξουμε τις εταιρίες χαρτοφυλακίου μας, τις επιχειρηματικές μονάδες μας και να συνεργαστούμε με το επιχειρηματικό οικοσύστημα», δήλωσε η Megan Newhouse, εκπρόσωπος της GE.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ