Γαλλίδα υπέβαλε μήνυση κατά της Boeing για την σύγκρουση των Ethiopian Airlines

Κατά της Boeing υπέβαλε αγωγή μία Γαλλίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, της οποίας ο σύζυγος σκοτώθηκε στη σύγκρουση του 737 Max στην Αιθιοπία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γυναίκα ζητάει τουλάχιστον 276 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση του αεροσκάφους προκάλεσε τον θάνατο και των 157 ανθρώπων -επιβάτες και πλήρωμα- που επέβαιναν σε αυτό. Όμως μόνο ένας επιβάτης γλίτωσε αυτό το μοιραίο γεγονός και αυτός ήταν ο Έλληνας Αντώνης Μαυρόπουλος, ο οποίος την τελευταία στιγμή έχασε την πτήση, με τον ίδιο να δηλώνει ότι κατέρρευσε όταν κατάλαβε από τι, η ίδια τύχη, τον είχε γλυτώσει. Ύστερα από αυτό Κίνα, Ινδονησία και άλλες χώρες εξέδωσαν απαγορευτικό στα νέα αεροσκάφη, μέχρι να ξεκαθαριστούν τα αίτια της τραγωδίας. Επίσης με ανακοίνωση της η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως θα καθηλώσει στο έδαφος τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX των αμερικανικών εταιρειών, δύο ολόκληρες μέρες μετά την κινητοποίηση όλου του κόσμου προκειμένου να μην υπάρξει ανησυχία και πιθανότητα νέου δυστυχήματος. Αλλά μέχρι και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ασφαλείας της Αεροπλοΐας πήρε μέρος όπου και είχε καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη τύπου 737 MAX της Boeing.

Την Τρίτη, η Wall Street Journal μετέδωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες από τους αξιωματούχους του τομέα αεροπορίας ότι πιστεύουν η πρόσκρουση πτηνών ίσως προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας, του 737 Max, στην Αιθιοπία, τον Μάρτιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ