Growth Awards – Καυκάς: Πάνω από 40 χρόνια, είναι το “φωτεινό παράδειγμα” της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Πριν μερικές μέρες η Grand Thorton και η Eurobank τίμησαν του Έλληνες επιχειρηματίες που με συνετά και προσεκτικά βήματα, αισιοδοξία αλλά και όραμα κατάφεραν όχι μόνο να αντέξουν την οικονομική κρίση, αλλά και να αναδείξουν τη δυναμική της ελληνική επιχειρηματικότηταςστηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία και κυρίως την κοινωνία σε δύσκολες στιγμές.

Ανάμεσα στις εταιρείες που βραβεύτηκαν ήταν και η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣη οποία αποτελεί την κορυφαία ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας και η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία “Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα” των Growth Awards 2019 που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Eurobank και η Grant Thorton.

Μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 61 καταστημάτων της Ελλάδα και Κύπρο, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού και ICT, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων, Βιομηχανίας, Ναυτιλίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η .ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B και B2C πελάτες της.

Η πολυετής εμπειρία της Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

kafkas-data

H B. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ έκλεισε το 2017 με πωλήσεις 133 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 75% από το 2011 έως το 2017, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 157% στο ίδιο διάστημα. Το ΕΒΤ ήταν για το 2017 στα 6,4 εκατ. ευρώ, έχοντας τριπλασιαστεί από το 2014, ενώ για το 2017 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανήλθαν στα 30,2 εκατ. ευρώ με την αναλογία συνολικών υποχρεώσεων προς τα ίδια κεφάλαια για το 2017 να διαμορφώνεται στο 1,8. Για το 2017 ο καθαρός δανεισμός της Β. ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ διαμορφώθηκε στα 16,7 εκατ. ευρώ σταθερός από το 2015 έως το 2017

Σχολιάζοντας την βράβευση αυτή, η Νίκος Καυκάς, πρόεδρος της Β. Καυκάς Α.Ε δήλωσε: “Με τη διάκριση αυτή αναγνωρίζεται η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας και επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ο πραγματικός πλούτος της ΚΑΥΚΑΣ και ο θεμέλιος λίθος της είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Οι άνθρωποι μας είναι αυτοί που οδήγησαν και στήριξαν την εξέλιξη και την ανάπτυξη της εταιρείας και τους ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό. Η διάκριση μας αυτή, επισφραγίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας μας και τη δέσμευση μας να συνεχίζουμε να επενδύουμε με το ίδιο πάθος στους ανθρώπους μας”.

Η διαδικασία των Growth Awards

Το Πλαίσιο αξιολογήθηκε από την Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards στο πλαίσιο μίας διαδικασίας αξιολόγησης 8.000 περίπου επιχειρήσεων για την ανάδειξη εκείνων που ξεχώρισαν για την ανάπτυξη, την αριστεία και τη δυναμική τους, η οποία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικές αναλύσεις βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών καθώς και συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Σημειώνεται, τέλος, πως τα Growth Awards αποτελούν μία πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των ελληνικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν συνδυάζοντας τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας στη χώρα.

GrowthAwards-eurobank-emeagr-1020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ