Με το δεξί ετοιμάζεται να κάνει το ντεπούτο της στο χρηματιστήριο η Lyft

Με το δεξί ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό της στο αμερικανικό χρηματιστήριο η Lyft, καθώς με βάση τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις επενδυτών η αμερικανική εταιρεία μίσθωσης οχημάτων φαίνεται να έχει πιάσει ήδη τον στόχο άντλησης κεφαλαίων για την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO).

Σημειώνεται ότι η καλιφορνέζικη εταιρεία και βασικός ανταγωνιστής της Uber είχε θέσει στόχο να συγκεντρώσει έως και 2 δισ. δολάρια από την IPO της επόμενης εβδομάδας, στόχος ο οποίος- σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters- έχει ήδη καλυφθεί από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις.

Με το ενδιαφέρον των επενδυτών να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των μετοχών που θα διατεθούν και με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει ορίσει εύρος τιμής για την IPO από 62 έως 68 δολάρια ανά μετοχή, οι πηγές του Reuters επισημαίνουν ότι η Lyft ίσως εξασφαλίσει και την αποτίμηση άνω των 23 δισ. δολαρίων που επιζητούσε.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν έγινε γνωστό το ακριβές ποσοστό της υπερκάλυψης και καθώς η τελική τιμή της IPO θα ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου, μένει να αποκαλυφθεί αν η αρχική δημόσια προσφορά της Lyft θα στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία.

Σημειώνεται ότι η Lyft πραγματοποίησε Road Show τη Δευτέρα και την Τρίτη σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει προγραμματίσει και νέες συναντήσεις στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ